MENÜ
İstanbul 10°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
'HAVACILIK VE TURİZMDE GELECEĞİNİZ PARLAK'
Havacılık Haberleri
12 Ekim 2019 Cumartesi 14:52

'HAVACILIK VE TURİZMDE GELECEĞİNİZ PARLAK'

KLM Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs Bölge Direktörü Yiannis Pantazopoulos, Türkiye’nin güzel ve büyük bir ülke olduğunu belirterek, “Güzel ve çok seyahat eden insanlarınız var. Bu ülkenin havacılık ve turizm sektöründe büyük bir geleceği olduğuna inanıyorum. İstanbul Havalimanı gördüğüm en büyük ve güzel havalimanlarından birisi” dedi

HAVACILIKTA BİR ASIRLIK DEV: KLM

100. yaşını kutlayan Hollanda Kraliyet Havayolları KLM’in İstanbul’da Türk acentelerle buluştuğu gecede şirketin Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs Bölge Direktörü Yiannis Pantazopoulos ile KLM’in havacılık sektöründeki rolünü, getirdiği ve getireceği yenilikleri, Türkiye pazarına bakış açısını, gelecekle ilgili planlarını konuştuk. Beyoğlu İKSV Firuze Restaurant’ın muhteşem Haliç manzarası altında sorularımızı yanıtlayan Pantazopoulos, Türkiye’nin havacılık ve turizm sektörlerinde geleceğinin parlak olduğunu, ‘gördüğüm en büyük ve güzel havalimanlarından bir tanesi‘ diye nitelendirdiği İstanbul Havalimanı’nın buna çok büyük katkıda bulunacağını söyledi.

İşte Pantazopoulos ile yaptığımız kısa mülakat:

Süleyman Şen: KLM Hollanda Kraliyet Havayolları olarak 100. yaşınızı kutluyorsunuz. Neler söylemek istersiniz?

Yiannis Pantazopoulos: İlk önce çalışanı olduğum KLM’in 100.yılını kutluyor olmaktan dolayı çok gururluyum. İkincisi biz, orijinal adı değişmeden faaliyetlerini 100 yıldır sürdüren dünyanın en eski havayoluyuz. İlk yola koyulduğumuz gibi bugün de genç, dinamik, yeni teknolojilere yatırım yapan bir havayoluyuz. Hala yeni teknolojilere, yeni inovasyona, müşterilerimize ve çalışanlarımıza yatırım yapıyoruz. Bugün burada sizlerle birlikten olmaktan dolayı mutluyum. Artık yeni bir yüzyıla adım attık. Umuyorum ki, KLM bir yüz yıl daha var olacak. Biz günümüz havacılığının standartlarını belirledik, geleceğin havacılık standartlarını da belirleyeceğiz.

S.Ş: KLM filosunda kaç uçak var ?

Y.P: 160 uçağımız var. KLM’in 28 adet Boeing 787 Dreamliner siparişi var. Air France’ın ise 28 adet Airbus A350. Filomuz bu uçaklarla daha da güçlenecek.

S.Ş: İstanbul ile Amsterdam arasında kaç uçuşunuz var?

Y.P: Boeing 737 tipi uçaklarımız ile her gün karşılıklı 1 sefer gerçekleştiriyoruz.

S.Ş. Air France ‘Joon’ markasıyla uçmayı denedi İstanbul’a fakat sonra vazgeçti? Ama KLM kendi markasıyla devam etti. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

Y.P: Joon, bir Air France projesi idi. Fakat biz hala yolcularımızı Air France ile direkt uçuşlarla İstanbul’dan Paris’e ulaştırmaya devam ediyoruz.

S.Ş: İstanbul Havalimanı hakkında ne düşünüyorsunuz?

Y.P: İstanbul Havalimanı dünyanın en büyük havalimanlarından bir tanesi. Ayrıca da benim gördüğüm en güzel havalimanlarından bir tanesi. Çok avantajları var. Yeni bir ambiyansı var, çok temiz, çok büyük bir havalimanı. İnsanlar gate’lere(kapılara) ulaşmak için çok yürüyor ancak rasyonel olmalıyız. Bu yeni bir havalimanı ve ona kredi tanımalıyız.

S.Ş: İstanbul ile Amsterdam arasında taşıdığınız yolcuların profili nedir, hangi yolcuları taşıyorsunuz ağırlıkla?

Y.P: Karışık profilde yolcu taşıyoruz. Sadece Amsterdam’a değil, yaz destinasyonlarına, Karayipler’e, Güneydoğu Amerika’ya, Kuzey Amerika’ya, ayrıca Avrupa kıtası ve ABD’ye iş seyahatine uçan yolcular da var. İstanbul’a taşıdığımız yolcular ise genelde iş için geliyor. Ayrıca Türkiye’nin en güzel yerlerini ziyaret ediyorlar.

S.Ş: Gelecekte İstanbul’a ve Türkiye’ye sefer sayılarınızı artırmayı düşünür müsünüz ?

Y.P: Talebe bağlı ama her zaman bu potansiyel var. Talebi takip edeceğiz, talep artarsa sefer sayılarını artırabiliriz. Türkiye güzel ve büyük bir ülke. Bu şirkette çalışmaktan ve ülkeden sorumlu olmaktan gururlu ve memnunum. Türkler güzel ve çok seyahat eden insanlar. Bu ülkenin havacılık ve turizm sektöründe büyük bir geleceği olduğuna inanıyorum.

S.Ş: Türk çalışanlarınız var mı ?

Y.P: Tabi ki var, hem de çok sayıda. Dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan çok Türk çalışanımız var.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air