MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
A400M'İN İKİ YAN KAPISINDAN 116 PARAŞÜTÇÜ ATLADI
Savunma
3 Haziran 2020 Çarşamba 14:40

A400M'İN İKİ YAN KAPISINDAN 116 PARAŞÜTÇÜ ATLADI

Airbus A400M yeni nesil nakliye uçağı, eşzamanlı paraşütçü dağıtım sertifikasyonunu başarıyla tamamladı ve her iki yan kapıdan maksimum 116 paraşütçü dağıtımı ile (58 + 58), bu tipteki en yüksek endüstriyel gelişim kapasitesine ulaştı

Fotoğraf, Eylül 2019’da Güney Fransa’daki Ger Azet atlama alanı üzerinde gerçekleştirilen uçuş testi sırasında paraşütçülerin başarılı bir şekilde atlayışını gösteriyor.

2020 Mayıs ayında Fransız Silahlanma Genel Müdürlüğü (DGA) ile koordineli olarak ve Fransız ile Belçika Silahlı Kuvvetleri’nin desteğiyle tamamlanan sertifikasyon testi, paraşütçü atlama yörüngelerinin kaydedilmesine ve 3D modellemesine dayanan yeni yetenek geliştirme metodolojilerinin uygulanması ile birlikte 1.000’in üzerinde atlayıştan oluşan geniş kapsamlı bir paraşütçü kampanyasını içeriyor.

Airbus Defence and Space CEO’su Dirk Hoke, “Bu sertifikasyonun alınmasıyla bu yeni nesil kabiliyete ulaşmaktaki zorlu yolculuk tamamlanmış oluyor. Bu başarının elde edilmesi, Covid-19 sürecinde de belirginleşen, A400M’in hali hazırda hava kuvvetleri ve toplum için ortaya koyduğu stratejik değeri pekiştirdi” dedi.

Bu önemli kilometre taşının tamamlanmasıyla A400M, serbest düşüşte tek seferde iki kişi atlayabilen 116 paraşütçüyü taşıyabilen rampası veya otomatik paraşüt açıklığına sahip paraşütçü yan kapıları gibi operasyonel olanaklarını büyük ölçüde artıran son teknoloji yetenekleri sayesinde paraşütçü taşıma miyonununda üstünlüğünü kanıtlıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air