MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
AIRBUS FRANSA VE İSPANYA İLE ANLAŞTI
Havacılık Haberleri
28 Temmuz 2020 Salı 07:30

AIRBUS FRANSA VE İSPANYA İLE ANLAŞTI

Airbus, Fransa ve İspanya hükümetleriyle A350 Geri Ödenebilir Yatırım (RLI) kontratlarında değişiklik yapma konusunda anlaştı. Bu, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) ile 16 yıldır süregelen davadan sonra, ABD tarifeleri nedeniyle devam eden anlaşmazlığı sonlandırmak için atılan bir adım

ABD Ticaret Temsilcisi (USTR) tarafından uygulanan tarifeler şu anda tüm havacılık sektörüne ve Amerikan hava yolları şirketlerine zarar vermekte ve Covid-19 nedeniyle çok zor bir ortamın oluşmasına neden olmakta. Bu yüzden Airbus, bu çekişmeli hususu ortadan kaldırmak için son bir adım atmaya karar vermekle birlikte Fransız ve İspanyol sözleşmelerini DTÖ'nün uygun faiz oranı ve risk değerlendirme kriterlerini göz önünde bulundurarak değiştirdi. DTÖ halihazırda Geri Ödenebilir Yatırım (RLI) sözleşmesinin hükümetlerin yatırım risklerini paylaşarak endüstri ile ortaklık kurmaları için geçerli bir araç olduğuna karar verdi. Bu son hamle ile Airbus kendisini tüm DTÖ kararlarına tamamen uygun olarak değerlendiriyor.

Airbus CEO'su Guillaume Faury, “Tüm DTÖ gerekliliklerini tam olarak yerine getirdik. A350 RLI'larda yapılan bu ek değişiklikler, Airbus'ın çözüme giden bir yol bulmak için altına bakılmadık taş kalmadığını gösteriyor. Bu, USTR tarafından uygulanan tarifelerin ciddi etkisinden muzdarip olanlara, özellikle de endüstrilerin Covid-19 krizinin sonuçlarından çok etkilendiği bir zamanda açık bir destek sinyalidir.” dedi.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air