MENÜ
İstanbul 15°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ATLASGLOBAL İÇİN İFLAS İDDİASI
Havacılık Haberleri
12 Şubat 2020 Çarşamba 18:10

ATLASGLOBAL İÇİN İFLAS İDDİASI

Uzun süredir ekonomik sıkıntılar yaşayan Atlasglobal'in iflas ettiği iddia edildi. Firmanın çalışanlarına iflas hakkında bilgilendirme yaptığı öğrenildi

Son dönemde yaşadığı ekonomik sıkıntılarla gündeme gelen Atlasglobal Havayolları’nın iflas ettiği iddia edildi. Şirketin çalışanlarına iflas hakkında bilgilendirme yaptığı öğrenildi.

Mali sıkıntılar sebebiyle uçuşlarına bir süre ara veren Atlasglobal, Avrupa uçuşlarını ilkbahara kadar durdurmuştu.

Atlasglobal Avrupa'da Paris, Amsterdam ve Londra'ya direkt uçuyordu. Onun dışında şirket başka hava yolu şirketleriyle anlaşarak Barcelona, Berlin, Biarritz (Fransa), Bilbao, Birmingham, Billund (Danimarka), Bükreş, Dublin, Edinburgh, Gothenburg, Kiev, Kopenhag, Lizbon, Lyon, Madrid, Manchester, Marsilya, Montpellier, Nice, Odessa, Oslo, Porto, Prag, Sofya, Stockholm, Toulouse, Viyana ve Zürih'e de uçuyordu.

İLK UÇUŞUNU 1 HAZİRAN 2001’DE GERÇEKLEŞTİRDİ

Atlasglobal, 14 Mart 2001'de “Tarifesiz İç Hat ve Dış Hat Uçuşlarda Yolcu ve Kargo Taşımacılığı” gerçekleştirmek üzere kuruldu ve ilk uçuşunu 1 Haziran 2001'de gerçekleştirdi. Şirket, iç ve dış hat tarifeli uçuşlarına 2004 yılında başladı. Atlasglobal Türkiye'de IOSA sertifikalı ilk IATA üyesi özel hava yolu oldu. İki uçak ile faaliyete başlayan Atlasglobal filosunu 16 uçağa çıkarıp, 35 farklı ülkede 50'den fazla noktaya uçuyordu. Şirket, pilot ve kabin ekibi eğitimi sunmak için AFA'yı (Atlantik Uçuş Okulu) ve uluslararası hava yollarına bakım hizmetleri sunmak için ATS Team'i kurmuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 uçan aşçı
 12 Şubat 2020 Çarşamba 18:39
Atlasjet THY'ye özenerek uçan aşçı dahil ikramda oldukça cömert uygulamaları sürdürmekte ısrar etti. Rakipleri koltuk aralarını daraltıp daha çok yolcu taşımaya, en küçük sandviçleri ve suyu bile para ile satarken, Atlasjet bonkör davrandı. Bu biz yolcuları mutlu ediyordu. Ama şirket için ne yazık ki kötü oldu. Sonuçta kendi yağında kavrulan devlet desteği olmayan bir havayolu idi. Türk sivil havacılığı ve biz yolcular için çok üzücü
 havacı
 12 Şubat 2020 Çarşamba 18:35
Atlasglobal Atatürk Havalimanı'ndan uçuyor olmasını reklamlarında bir avantaj olarak üzerine basa basa vurguluyordu. Bu strateji o dönem için doğru idi. Ama AHL'nin kapanması ve yeni havalimanının devreye girmesiyle işler değişti. Buna ekonomik krizi de eklerseniz ki bence Atlas'ın ifflasında en büyük etken o, sonuç kaçınılmaz oldu.
 yorgan
 12 Şubat 2020 Çarşamba 18:31
yazık oldu. Ama havacılık sektörü acımasız, sadece havacılık deil tüm sektörler aynı. yanlış hesap yapmayacaksın, ayağını yorgana göre uzatacaksın diye atasözümüz var. ileriyi göreceksin.
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air