MENÜ
İstanbul 17°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ATLASGLOBAL RESMEN İFLAS BAŞVURUSUNDA BULUNDU
Havacılık Haberleri
14 Şubat 2020 Cuma 19:53

ATLASGLOBAL RESMEN İFLAS BAŞVURUSUNDA BULUNDU

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Atlasglobal'in iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Atlasjet Havayolları, operasyonlarını sürdüremediğinden iflas başvurusunda bulunmuş olup uçuşları durdurulmuştur” denildi.

 

Atlasglobal, Kasım ayı sonunda tüm uçuşlarını geçici olarak durdurmuş; 21 Aralık’ta tekrar uçuşlara başlamıştı. Ancak Ocak ayında, sezonsal düşük talep nedeniyle Avrupa uçuşlarına Mart ayına kadar ara verdiğini açıklamıştı.

İLK UÇUŞUNU 1 HAZİRAN 2001’DE GERÇEKLEŞTİRDİ

Atlasglobal, 14 Mart 2001'de “Tarifesiz İç Hat ve Dış Hat Uçuşlarda Yolcu ve Kargo Taşımacılığı” gerçekleştirmek üzere kuruldu ve ilk uçuşunu 1 Haziran 2001'de gerçekleştirdi. Şirket, iç ve dış hat tarifeli uçuşlarına 2004 yılında başladı. Atlasglobal, Türkiye'de IOSA sertifikalı ilk IATA üyesi özel hava yolu oldu. İki uçak ile faaliyete başlayan Atlasglobal filosunu 16 uçağa çıkarıp, 35 farklı ülkede 50'den fazla noktaya uçuyordu. Şirket, pilot ve kabin ekibi eğitimi sunmak için AFA'yı (Atlantik Uçuş Okulu) ve uluslararası hava yollarına bakım hizmetleri sunmak için ATS Team'i kurmuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air