MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
BAKAN ERSOY’UN GÖREVİ DEĞİŞMEDİ
Turizm
4 Haziran 2023 Pazar 12:05

BAKAN ERSOY’UN GÖREVİ DEĞİŞMEDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy açıklanan yeni kabinede görevinde kaldı. Ersoy, bir dönem daha Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapacak. Peki Mehmet Nuri Ersoy kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un biyografisi…

Yeni Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un hayatı merak edilen konu başlıklarından birisi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemde kabinede yer alacak isimleri dün tek tek açıkladı. Mehmet Nuri Ersoy hayatı ve biyografisi de vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy kimdir? Mehmet Nuri Ersoy kaç yaşında ve nereli, hangi okuldan mezun oldu? İşte hayatı ve biyografisi!

Yeni Kabine listesi kamuoyunda en çok merak edilen konulardan birisi oldu. Mehmet Nuri Ersoy da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı bakanlar listesinde yer aldı.

Yeniden Kültür Ve Turizm Bakanı olan Mehmet Nuri Ersoy Mehmet Nuri Ersoy (1968; İstanbul), Türk turizmci ve bürokrat. 10 Temmuz 2018 tarihinden beri Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yapmaktadır.

Aslen Antalya'nın İbradı ilçesinden olmakla birlikte, babası tüccar olan Ersoy; Orta öğrenimini İstanbul'daki Özel Alman Lisesinde tamamladıktan sonra İstanbul Üniversitesinde İngilizce İşletme bölümünü bitirdi. 1991 yılında ikiz kardeşi Murat ile birlikte "Ersoy Turistik Servisleri" adlı turizm firmasını kurdu. 1999 yılında "Voyage Hotels Group", 2001 yılında "Didim Tur" ve 2004 yılında Atlasjet olarak bilinen havayolu şirketi AtlasGlobal'ı 2004 yılında şirket gruplarına kattı. ETSTUR ve MaxxRoyal otellerinin sahibidir.

10 Temmuz 2018 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine atandı. Eski manken ve sunucu Pervin Yapar Ersoy ile evli olup iki oğlu vardır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air