MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
BISCHOF: TÜRKİYE TURİZMİNE İNANIYORUM
Havacılık Haberleri
18 Şubat 2020 Salı 16:27

BISCHOF: TÜRKİYE TURİZMİNE İNANIYORUM

Sunexpress CEO’su Jens Bischof, Rekorlarla dolu 2019 yılını geride bıraktıklarını belirterek, “2020’de Türk turizmi için büyüme trendi devam edecek. Ben Türkiye’deki turizm sektörüne inanıyorum. Rekor bir yıl bizi bekliyor. İnşallah umuyoruz ki bu beklentimiz gerçekleşecek” dedi

Bu yıl havacılık ve turizmde 30. yılını kutlayan ve 2019 yılında tarihinin en büyük cirosunu gerçekleştirerek rekor bir büyümeye imza atan SunExpress, İstanbul Havalimanı YOTEL’de düzenlediği basın toplantısıyla 2019 yılına ait trafik ve finansal rakamları ile 2020 yılına dair beklentilerini açıkladı.

2019 REKORLARLA KAPANDI

Toplantıda ilk sözü alan Sunexpress CEO’su Jens Bischof, 2016 yılında ciddi bir sıçrama yaparak 50 adet yeni Boeing 737 siparişi verdiklerini, bunlardan 18’ini teslim aldıklarını, 32 bekleyen teslimatları bulunduğunu hatırlattı. Skytrax değerlendirmesine göre dünyada en iyi ilk 5 tatil havayolu arasında girdiklerini belirten Bischof, SAFA denetlemelerine göre, en güvenli havayollarından birisi olduklarını belirtti. Bischof gelirlerini yüzde 45 artırmayı başardıklarını belirterek, “Üç yıl içerisinde 2019’da rekor bir gelir elde ettik, 1.4 milyar euroluk gelirden bahsediyoruz. 10 milyonu aşan yolcumuz oldu. 65 bin fazla uçuş yaptık. Doluluk oranımız yüzde 83’ün üzerinde idi. “dedi.

Tüm operasyonlarının yüzde 80’inin tarifeli uçuşlar olduğunu ifade eden Bischof, 2020 yılı beklentileri ile ilgili şunları söyledi:

14 YENİ ROTA AÇACAĞIZ

“Son derece umut veren bir 2020 bizi bekliyor diyebiliriz. Türkiye’ye olan talep tekrar canlanmaya başladı. Türk turizmi için büyüme trendi devam edecek. Ben Türkiye’deki turizm sektörüne inanıyorum. Rekor bir yıl bizi bekliyor inşallah. Umuyoruz ki bu beklentimiz gerçekleşecek. Türkiye’nin son derece çekici, cazibeli bir tatil destinasyonu olduğuna inanıyorum. Sunexpress de lider pozisyonunu devam ettiriyor. Sadece Avrupa’dan Türkiye’ye 7 milyon koltuk planlıyoruz. 14 yeni rota açacağız. Türkiye’deki 17 şehri Avrupa’da 39’dan fazla noktaya direkt tarifeli uçuşla bağlayacağız. Kapasitemiz artacak, pazarda 1 numara pozisyonumuzu geliştireceğiz.

YENİ NOKTALAR NELER

Milano, Prag, Üsküp ve Budapeşte’yi İzmir’e bağlayacağız. Ercan’la İzmir’i bağlayacağız. Bremen ve Marsilya’yı Antalya’ya bağlayacağız. Çok ciddi frekans artışlarımız olacak. Toplamda uluslararası destinasyonlarda 43’e çıktık. 1.9 milyon dış hat kapasitesi İzmir uçuşlarına ayrılacak. Antalya’da 3.8 milyonla rekor bir koltuk sayısına ulaşacağız iki yeni rota ile. Marsilya, Üsküp ve Budapeşte’yi Türkiye ile bağlayacağız. Anadolu’dan 13 şehirden Avrupa’da 17 şehre uçuş, 1 milyondan fazla yeni koltuk sunacağız.”

Toplantıda 15 Nisan itibarıyla SunExpress’in yeni Genel Müdürü olarak göreve başlayacak Dr. Max Kownatzki’yi de gazetecilere tanıtan Bischof, İlker Aycı’nın kendisinden Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görevde kalmasını rica ettiğini, dolayısıyla Sunexpress’ten kopmayacağını söyledi.

‘DAMARLARIMDA JET YAKITI DOLAŞIYOR’

Bischof’tan sonra sözü alan ve 15 Nisan itibarıyla SunExpress’in yeni Genel Müdürü olarak göreve başlayacak Max Kownatzki, “En büyük tutkum havacılık. Damarlarımda sanki jet yakıtı dolaşıyor. Öyle bir tutkuyla bağlıyım havayoluna. Havacılık benim için hep heyecan verici alan oldu. 2 çocuğum var. Doğru yerdeyim çalışmak için. Umarım Jens senin başarını devam ettiririm. Lufthansa ve Türkiye deneyimimi birleştirebilmek benim için çok güzel bir deneyim olacak. Tüm bunlar çok heyecan verici. Doğru yerdeyim, bundan daha güzeli olamazdı” dedi.

Sunexpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan da, “3 yılı doldurduğumuz Jens Bey ile şirketi başarıdan başarıya taşıdık. Gelir artışı, stabil karlılık, uçuş emniyeti ile beraber pek çok yeni ürünün pazara girişini sağlamış olduk. Jens bize katkı vermeye devam edecek. Max da rekor başarıları tazelemek için çalışacak. Aşılması çaba gerektiren bir görev var önümüzde. Bunları yapmaya azimle ve gayretle çalışacağız. “ diye konuştu.

BOEING 737 MAX SİPARİŞLERİ

Jens Bischof, Boeing 737 MAX siparişlerinin geleceği ile ilgili bir soru üzerine, “Çok ciddi türbülanslarımız var bu modelle ilgili doğru. Ama biz uçaklarımızı 15-20 yıllık dönem için alıyoruz. Sunexpress hala bu taahhüdünün arkasında. 10 yeni sipariş verildi. Biz bu modele inanıyoruz, çok etkin ve verimli uçaklardan biri. Ekonomik ve ekolojik faydalar sunuyor. Yüzde 15 daha az yakıt tüketimi var B737 NG’ye göre. Airbus’a geçmek istesek bile Airbus şu anda uçak verebilecek durumda değil. O nedenle filo sorgulamamız gündemde değil. Maliyetler düşecek, yeni destinasyonlara ulaşabileceğiz çünkü B MAX’lerin menzili daha yüksek” yanıtını verdi.

EUROWİNGS ÇOK BAŞARILI

Bischof, başına geçeceği Eurowings’in finansal yapısı ile ilgili bazı olumsuz yorumların yapıldığı, Eurowings’in başına geçmesini nasıl değerlendirmek gerektiği şeklindeki bir soruya da şu yanıtı verdi:

“Eurowings çok başarılı bir şirket, Avrupa’da üçüncü en büyük düşük maliyetli şirket. Çok mutluyum bu yeni görevle ilgili. Türkiye’den Antalya’dan üzereyim, bu beni üzüyor. Başarılı sonuçlar elde ettik Sunexpress’te, üç harika yıl geçirdim burada.

Bu arada Ahmet Çalışkan, Boeing 737 MAX’lerle soruya ilave yaparak, “Yaz operasyonuna hazırlığımızda MAX operasyonunu kompanse edecek hazırlıkları yaptık. İkame kapasite elimizde mevcut. Wet lease ile ikame ediyoruz. Bu yaz boyunca herhangi bir kapasite sorunu yaşamayacağız. Wet lease sistemi ile kapatacağız.” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air