MENÜ
İstanbul 10°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
CUMHURBAŞKANI GEZERAVCI İLE GÖRÜŞTÜ
Türkiye'den
22 Ocak 2024 Pazartesi 19:24

CUMHURBAŞKANI GEZERAVCI İLE GÖRÜŞTÜ

Son dakika... Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ilk görüntülü görüşmeyi ay yıldızlı bayrağımızın altında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede şunları söyledi:

“Ülkemiz tarihindeki bu ilk ve çok önemli vazifeyi yerine getirmek için çıktığın yolda sana başarılar diliyorum. Milli Uzay Programımız kapsamında gerçekleştirdiğin bu kritik görevle çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere tüm milletimize ilham kaynağı oldun. İnsanlı İlk Uzay Misyonumuzun, Fergani, Ali Kuşçu, Cezeri gibi ilim yolcularının mirasını bir adım öteye taşıyacağına inanıyorum. Senin seyahatinle birlikte uzay çalışmalarında da artık yeni bir dönemin kapısını araladık.”

 

İlk astronotumuz Alper Gezeravcı da şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanım,

Sizi, devletimizin güçlü iradesi ve kararlılığıyla başlatılan insanlı ilk uzay görevimizi yerine getirmek için bulunduğum Uluslararası Uzay İstasyonundan, saygıyla selamlıyorum.

Göklerdeki istikbalimizin teminatı olan liderlik vizyonunuzun bir parçası olarak Türk Astronot ve Bilim Misyonu’nda görev almaktan mutluluk duyuyorum.

Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında, Türkiye Yüzyılı’na adım atarken, bu önemli ve anlamlı görevde ülkemi temsil etmenin ve bayrağımızı Uluslararası Uzay İstasyonu’nda taşımanın gururunu yaşıyorum.

Yıllarca uzayı başka milletlere ait olan bir rüya olarak kabul edip, hayal dahi etmekten çekinen ben de dahil nice Türk gencine ve gelecek nesillerimize bu hayali gerçek haline getirerek hediye ettiniz. Kendimize olan özgüvenimizi ayağa kaldırmamıza ve pekiştirmemize imkan tanıdınız. Bunun için size minnettarım Sayın Cumhurbaşkanım.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air