MENÜ
İstanbul 15°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
‘HAYALDİ GERÇEK OLDU’ KİTABI SATIŞA ÇIKTI
Havacılık Haberleri
25 Eylül 2020 Cuma 12:50

‘HAYALDİ GERÇEK OLDU’ KİTABI SATIŞA ÇIKTI

Türkiye’nin dünyaya açılan kapısı ve Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan İstanbul Havalimanı’nın 42 ay gibi rekor sürede yapılış hikâyesini anlatan “Hayaldi Gerçek Oldu” kitabı, havalimanının açılışının 2. yılına özel olarak D&R raflarında ve www.dr.com.tr’de yerini aldı

Benzersiz mimarisi, güçlü alt yapısı, üstün teknolojisi ve sunduğu üst düzey yolculuk deneyiminin yanı sıra inşaat aşamasından açılışına kadar olan süreçte Türkiye’ye önemli ilkler yaşatan İstanbul Havalimanı’nın 42 aylık yapılış hikâyesinin anlatıldığı “Hayaldi Gerçek Oldu” kitabı Türkiye’de bulunan tüm D&R mağazalarında satışa çıkarılıyor.

29 EKİM’E ÖZEL OLARAK 29.10 TL

Cumhuriyetimizin 95. yıldönümü olan 29 Ekim 2018 tarihinde hizmete giren İstanbul Havalimanı’nın açılışından önceki tüm süreçlerin detaylı bir çalışma sonucu anlatıldığı kitap, havalimanının 2. yılına özel olarak 29,10 TL bedelle raflardaki yerini alıyor.

HAVACILIK SEKTÖRÜ İÇİN ÖNEMLİ BİR KAYNAK

Dünyanın en büyük havalimanı ve bölgenin en önemli küresel aktarma merkezi olma özelliğinin yanı sıra, 42 ay gibi rekor sürede hizmete açılmasıyla dünya havacılık tarihine geçen İstanbul Havalimanı’nın hikâyesinin anlatıldığı kitap, havacılık sektörünün yanı sıra mühendislik ve mimarlık alanlarında da kaynak oluşturmasıyla da ön plana çıkıyor. İGA tarafından titiz çalışmalar sonucu “Hayaldi Gerçek Oldu” ismi ile hazırlanan prestij kitabı, Türkiye’yi havacılıkta zirveye taşıyan İstanbul Havalimanı’nın gurur verici serüvenine, bu sürece yakından tanıklık etmiş ve yön vermiş kişilerin anlatımları ile ışık tutuyor.

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu ile kitabın editörü gazeteci Faruk Şüyün

İSTANBUL HAVALİMANI: HAYALDEN ZAFER ANITI’NA

En başta bir ‘hayal’ ile başlayan İstanbul Havalimanı’nın inşaat sürecindeki detayların tek tek kaleme alındığı kitapta, tüm engellere karşı koyan, bir havalimanından öte ‘Zafer Anıtı’ ortaya koymak için var gücüyle çalışan mimarlardan mühendislere, işçilerden emekçilere kadar birçok kişinin katkıları da sayfalardaki yerini alıyor.

İstanbul’un tarihi, havalimanının ihale süreçleri, çevre ve sürdürülebilirlik çalışmaları, inşaat alanında yaşanan ilkler, teknolojik alt yapı, havalimanının özel sistemleri ve en önemlisi inşaat sürecinin perde arkasındaki gelişmelerin anlatıldığı “Hayaldi Gerçek Oldu” kitabı İstanbul Havalimanı’nın 2. yılına özel olarak tüm D&R mağazalarından temin edilebilecek.

SAMSUNLU: BURASI TÜRKİYE’NİN BİR ÖZGÜVEN PROJESİ

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, yaptığı konuşmada, İstanbul için bir hayalden yola çıktıklarını, İstanbul Havalimanı'nın Türkiye'nin son dönemdeki en büyük altyapı yatırımı olduğunu belirtti.

Büyük bir projenin içinde olmaktan heyecan ve gurur duyduğunu belirten Samsunlu, "Havalimanın pandemi sebebiyle bulunduğu global durumu bir tarafa koyarsak, hakikaten hep beraber burayı hem inşaatını tamamladık, hem operasyonlarını başlattık. Bugün de tıkır tıkır çalışır bir noktadayız. Bu kitabın hakkını bugün işletme olarak da kullanıcı ve paydaşlarımıza yaşattığımızı düşünüyorum." dedi.

Samsunlu, burasının ekonomiden kaynaklı bir zafer anıtı olduğunu, aynı zamanda Türkiye'nin özgüven projesi haline geldiğini söyledi.

İstanbul Havalimanı'nı 5 Türk inşaat şirketinin beraber yaptığını, Türk sermayesi ve bankaları tarafından finanse edildiğini anımsatan Samsunlu, "Burada olabildiğince Türk ürünleri kullanıldı ve böyle muhteşem bir ürün ortaya çıktı. Ondan dolayı Türkiye'nin, Türk insanının, Türk işletmelerinin gerçekten özgüvenini çok yukarı çıkaran bir zafer anıtının içindeyiz." ifadelerini kullandı.

Samsunlu, "söz uçar yazı kalır" atasözünden hareketle bu süreçlerle ilgili kitap oluşturmak istediklerini belirterek, projeyi 42 ayda tamamladıklarını, 183 binden fazla işçiyle yükü beraber omuzladıklarını bildirdi.

KİTAPTA NELER VAR

Kitapta havalimanı ihale süreçleri, sürdürebilirlik çalışmaları, inşaat alanındaki ilkler, teknolojik altyapı, havalimanına özel sistemler ve bu sürecin perde arkasının yer aldığını dile getiren Samsunlu, iç hatlarda bulunan serginin de gezilebileceğini belirtti. Samsunlu, bu kitabın inşaat döneminin son ürünü olabileceğini kaydederek, Cumhuriyetin yıl dönümü olan 29 Ekim'de sembolik değeri yüksek olan 29,10 liraya satışa sunulacağını ifade etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air