MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
İKİ TARİHİ ESER TÜRKİYE'YE YENİDEN KAZANDIRILDI
Türkiye'den
16 Şubat 2020 Pazar 14:17

İKİ TARİHİ ESER TÜRKİYE'YE YENİDEN KAZANDIRILDI

Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkarılan tarihi eserlerin geri kazanımı çalışmaları kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Isparta kökenli Sidamara tipi lahit ile M.Ö. 2-3 bin tarihlendirilen bir araba modeli eseri Türkiye'ye yeniden kazandırdı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye'nin zengin kültür mirasına sahip çıkmak için ortaya koyduğu iradeyi, hız kesmeden sürdürdüğü çalışmalarla güçlendiriyor. Bakanlık, tarihi eserlerin geri kazanımı için Isparta kökenli Sidamara tipi lahit ile M.Ö. 2-3 bin tarihlendirilen bir araba modeli eserini İngiltere'den Türkiye'ye getirdi. Türk Hava Yolları'na ait uçakla getirilen eserler dün İstanbul Havalimanı'na ulaştı. Türkiye böylece iki kültür varlığını daha geri kazanmış oldu.

ESERLER ANKARA'DA SERGİLENECEK

Kültür varlıklarının Türkiye'ye geri kazandırılmasında, taşınma sürecini Türk Hava Yolları ücretsiz olarak gerçekleştirdi. Uçağın inişinin akabinde görevli personeller tarafından titizlikle uçaktan indirilen tarihi eserler, İstanbul'dan da Ankara'ya transfer edilecek. Eserler, Ankara'da Anadolu Medeniyetler Müzesi'nde sergilenmeye başlanacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air