MENÜ
İstanbul 18°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
İSTANBUL HAVALİMANI’NDA BUFALO BOYNUZU OPERASYONU
Türkiye'den
4 Ocak 2020 Cumartesi 17:41

İSTANBUL HAVALİMANI’NDA BUFALO BOYNUZU OPERASYONU

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilen operasyonda ‘Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme’ kapsamında ticareti yasak olan 77 adet bufalo boynuzu ele geçirildi

İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilen operasyonda Uganda’nın Entebbe Havalimanı’ndan gelen iki şahıs, Ticaret Bakanlığı’nın kullanımındaki bilgi sistemleri üzerinden yapılan risk analizi sonucu riskli olarak değerlendirildi. Şahısları taşıyan uçağın İstanbul Havalimanı’na iniş yapmasının ardından şüpheli yolcular tespit edilerek gözetim altına alındı.

310 bin lira değerinde 77 bufalo boynuzu yakalandı

Yolcular, ‘gümrüğe tabi eşyam yoktur’ beyanı anlamına gelen “Yeşil Hattı” kullanarak ülkeye giriş yapmak üzere iken gümrük muhafaza ekipleri tarafından durduruldu. Valizleri önce x-ray taramasına tabi tutulan yolcular, daha sonra da fiziki olarak arandı. İki şahsın bagajlarında toplam 77 adet bufalo boynuzu ele geçirildi. Ele geçirilen bufalo boynuzlarının gümrüklenmiş değerinin 310 bin Türk Lirası olduğu belirlendi.

Operasyonda ele geçirilen bufalo boynuzları, Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine teslim edildi. Sorumlular hakkında yürütülen tahkikat devam ediyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air