MENÜ
İstanbul 10°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
KUTLU OLSUN!
Türkiye'den
23 Nisan 2024 Salı 09:27

KUTLU OLSUN!

Bugün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bütün Dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Kutlu olsun!

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış tarihi olan 23 Nisan’ı bütün dünya çocuklarına armağan etti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ulusal bayramı olma özelliğini taşıyan bayram, 1921'den itibaren "23 Nisan Millî Bayramı" adıyla kutlanmaya başlandı. İlk başta yasal adı "Çocuk Bayramı" olmasa da, daha sonra çocuklara neşeli bir gün geçirtme ve Himaye-i Etfal Cemiyeti'ne gelir yaratma amacıyla 1927'den itibaren çocuk bayramı olarak kutlandı. Bayramın adı 1935'te "Hâkimiyet-i Milliye Bayramı", 1981 yılında ise "Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" olarak değişti.

UNESCO'nun 1979'u "Çocuk Yılı" olarak duyurmasının ardından, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ni başlatması ile bayram uluslararası düzeye taşındı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Haberair.com olarak geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sevgi, umut ve neşe dolu günler geçirmesi dileğiyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarız.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air