MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
NET VARLIĞINDA 5.3 MİLYAR S$ ARTIŞA GİDECEK
Dünyadan
27 Mart 2020 Cuma 12:51

NET VARLIĞINDA 5.3 MİLYAR S$ ARTIŞA GİDECEK

Singapur Havayolları yeni net varlığında tüm hissedarlara 5.3 milyar Singapur Doları ve 10 yıllık Zorunlu Dönüştürebilir Bonolar (MCB) ile 9.7 milyar Singapur Dolar’ına kadar arz edecek. Her ikisi de bedelli hisse ihracı ile oransal esasa göre arz edilecek ve her iki ihraç da şirketi bilançosunda öz sermaye olarak işlem görecek

SIA aynı zamanda şirketin kısa vadeli likidite gereksinimlerini destekleyen DBS Bank ile görüşerek 4 milyar Singapur Doları değerinde bir köprü kredisi kolaylığı konusunda Anlaştı. Şirket, sermaye ve operasyonel giderleri karşılamak için sermaye artırımından gelen getirileri kullanmayı planlıyor. Her iki ihraç da vakti geldiğinde olağanüstü genel kurulda hissedarların onayına tabi olacak. SIA’in en büyük hissedarı Temasek Holdings karar lehine oy kullanacak ve tüm hakları ve her iki hisse ihracından kalan bilanço için iştirak taahüdü verecek.

SIA Başkanı Peter Seah konuyla ilgili şunları söyledi:

“SIA Group için olağanüstü bir dönemdeyiz. Covid-19 salgının başlangıcından itibaren daha önce görülmemiş bir şekilde tüm dünyada sınırların kapatılması ile yolcu talepleri hızlı bir şekilde düşmüştür. Biz de hızlı bir şekilde kapasite küçültmeye gittik ve maliyeti düşürme önlemleri aldık.

ÇALIŞANLARIMIZ BANA CESARET VERİYOR

Bu krizle başa çıkmak için alınan önlemlerde birlikte çalışırken, çalışanlarımız ve birliklerimizin göstermiş olduğu destek ve bağlılık kayda değerdir. Çalışanlarımızın müşterilerimizi desteklemek ve operasyonlarımızı devam ettirmek için bu zor zamanlarda elinden geleni yaptığını görmek bana cesaret veriyor. Bu dönemde Singapurluları evlerine getirmek için de Singapur hükümetiyle yakın çalıştık. Aynı zamanda ücretsiz izindeki personelimize başka gelir imkanları sağlamak için çeşitli taraflarla da çalışmaya devam ediyoruz. Özellikle Temasek’in vermiş olduğu güçlü güvenoyu için müteşekkiriz. Kurul, bu yeni kaynak yaratma paketinin SIA’in mevcut zorlukları yenmek için gerekli kaynaklara sahip olduğunu ve havacılık sektöründe liderliğimizi büyütüp güçlendirecek güçlü pozisyonda olduğunu garanti edeceğine güveni tam.”

‘BENZERİ DAHA ÖNCE GÖRÜLMEDİ’

Temasek International CEO’su Dilhan Pillay Sandrasegara da konuyla ilgili şunları söyledi:

“Covid-19’un özellikle havayolları ve ilgili sektör oyuncuları olmak üzere küresel seyahat endüstrisine etkisinin benzeri daha önce görülmemiştir. SIA, salgın patlak vermeden önce güçlü bir büyüme gösteriyordu. Üstelik dönüşüm yolculuğunun bir parçası olarak filo yenilemeye kendini adamıştır. Bu işlem ile SIA kısa vadeli finansal likidite zorluğunu atlatmakla kalmayacak ayrıca şirkete salgının ötesinde büyüme fırsatı tanıyacak. SIA’in kendini dönüştürme planlarına desteğimiz tam. Bu filolarının modernizasyonunu da içeriyor. Gelecek birkaç yılda yeni nesil uçak sevkiyatı, daha iyi yakıt verimliliği sağlayacak ve kapasite artırma stratejilerini karşılayacak.”

HAVACILIK SİNGAPUR EKONOMİSİNİN KİLİDİ

Havacılık sektörü, Singapur’un ekonomisinin kilit destek mekanizmaları konumunuda ve ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılasının %12’den fazlasını ve 375.000 iş imkanı sağlamakta. Grup, Changi Havalimanı’nda gelen ve giden yolcuların yarıdan fazlasını karşılayan SIA, SilkAir ve Scoot ile havacılık ekosisteminin kalbinde yer alıyor.

[1] Öncelikle Zorunlu Değiştirilebilir Tahvil ile 3.5 milyar S$ sağlanacak ve kalan 6.2 milyar S$ takip eden aylarda çıkarılacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air