MENÜ
İstanbul 10°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
RUSYA ÇİN SEFERLERİNİ KISITLADI
Dünyadan
1 Şubat 2020 Cumartesi 13:21

RUSYA ÇİN SEFERLERİNİ KISITLADI

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Aeroflot dışındaki tüm Rus havayolu şirketlerinin Çin seferlerinin askıya alındığını belirtti

Rusya hükümeti, yeni tip koronavirüs salgınının ülkede etkili olmasının önüne geçebilmek için önlem almaya devam ediyor. Hükümetin bu doğrultudaki çalışmaları hakkında bilgi veren Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Rus havayolu şirketlerinin Çin'e düzenlediği tarifeli seferlerin askıya alındığını ifade etti. Golikova, Rusya'nın en büyük havayolu şirketi Aeroflot'un ise sadece Pekin, Şangay, Guangzhou ve Hong Kong'a seferler düzenleyeceğini söyledi. Golikova'nın açıklamasına göre Moskova'ya sefer yapan 4 Çin şirketi tarifeli seferlerini sürdürecek.

Bu arada Golikova, iptal edilen tarifeli seferler yerine Rusların tahliyesi için charter uçuşlar koyulması konusunda Çin hükümetiyle çalışma yapacaklarını belirterek, Çin'deki Rusların tahliyesine Wuhan kentinden başlayacaklarını ifade etti.

Yeni tip koronavirüsü, ilk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilmişti. Çinli yetkililer birçok ülkeye yayılan virüs yüzünden bugüne kadar 259 kişinin öldüğünü açıklarken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) salgın nedeniyle küresel acil durum ilan etmişti.

Sputnik

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air