MENÜ
İstanbul 10°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
RUSYA THY’DEN AÇIKLAMA İSTEDİ
Havacılık Haberleri
22 Nisan 2024 Pazartesi 11:54

RUSYA THY’DEN AÇIKLAMA İSTEDİ

Türk Hava Yolları'nın son aylarda Arjantin ve Meksika'ya olan uçuşlarında Rusya vatandaşlarına zorluk çıkardığı haberleri ve şikayetlerinin yoğunlaşması tepkileri arttırdı. Rusya, bunun üzerine, resmi kanallardan Türkiye Dışişleri Bakanlığı ve Türk Hava Yolları'na başvurarak açıklama istedi.

RIA Novosti'nin haberine göre, Türkiye'deki Rus diplomatlar, Rusların Latin Amerika'ya uçuşlarına izin verilmemesi olaylarıyla ilgili olarak ülkenin Dışişleri Bakanlığı ve Türk Hava Yolları ile temasa geçti. Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, “Konu, resmi kanallardan Türk Hava Yolları'nın İstanbul ve Moskova yönetimi ile Türk Dışişleri Bakanlığı'nın dikkatine sunuldu. Uygun bir yanıt bekliyoruz" dedi.

Mart-Nisan aylarında Ruslar İstanbul'dan Arjantin ve Meksika gibi bazı Latin Amerika ülkelerine uçmakta zorluk çektiklerini beyan etmeye başladı. Telegram haber kanalı SHOT'un bir kaynağına göre son aylarda yaklaşık bin Rus'un İstanbul'dan Latin Amerika'ya uçuşuna izin verilmedi.

Rusya Büyükelçiliği RBC'ye, Rusların Brezilya ve diğer ülkelere uçmasına izin verilmeyen olayların da yaşandığını bildirdi.

OLAY SÖZ KONUSU ÜLKELERDEN Mİ KAYNAKLANIYOR?

Türk Hava Yolları yetkilileri, Haberair.com’un konuyla ilgili sorusu üzerine, durumun Türk Hava Yolları’ndan kaynaklanmadığını, kuvvetle muhtemel gidilecek olan ülkeler; Meksika ve Arjantin makamlarından dolayı yaşandığını belirttiler. Yetkililer, Türk Hava Yolları’nın asli görevinin taşımacılık olduğunu, ancak bunu belli kurallar ve prosedürlere göre icra ettiğini ifade ettiler.  

Son dönemde İstanbul’dan Latin Amerika ülkelerine uçan bazı yolcuların Meksika sınırını bir şekilde geçerek, oradan ABD veya Kanada’ya iltica etme yoluna gitmeleri üzerine Türk Hava Yolları, birkaç Latin Amerika ülkesine seyahat edecek yolculara bagaj ve biletlerinin gidiş-dönüş şeklinde olması gibi ek kriterler getirmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air