MENÜ
İstanbul 14°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NA EK SEFER İZNİ YOK
Havacılık Haberleri
16 Ocak 2020 Perşembe 17:19

SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NA EK SEFER İZNİ YOK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sabiha Gökçen Havalimanı'na ek sefer için izin verilmeyeceğini bir yazı ile hava yollarına bildirdi. Kararın gerekçesi olarak kapasite yetersizliği ve trafik yoğunluğu gösterildi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nın kapasitesini gerekçe göstererek bu alana ilave uçuş izni verilmeyeceğini açıkladı.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, konuyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Halen devam eden bakım faaliyetleri ve trafik yoğunluğu nedeniyle, Sabiha Gökçen Havalimanı'na yerli/yabancı, tarifeli/tarifesiz, dönemsel/münferit uçuş izinlerinin üzerine ilave frekans/yeni hat uçuş izin başvuruları Genel Müdürlüğümüzce uygun olarak değerlendirilemeyecektir" ifadesini kullandı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın kapasite yetersizliği nedeniyle yaşanan sıkıntıların önüne geçmek üzere kapasitenin etkin kullanımı için ilgili kural ve esaslar belirlenerek 3 Ekim 2019 tarihli yazı ile havayolu işletmelerine bildirilmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air