MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
SCHENGEN ASKIYA MI ALINIYOR?
Turizm
19 Ekim 2023 Perşembe 17:12

SCHENGEN ASKIYA MI ALINIYOR?

İtalya Hükümeti yaptığı açıklamada, İtalya'nın Avrupa'daki terör saldırısı tehditlerine karşı iç güvenliği arttırma stratejisinin bir parçası olarak Slovenya ile sınır kontrollerini yeniden başlattığını duyurdu.

İTALYA BAŞBAKANI MELONİ AÇIKLADI

Hükümet tarafından yapılan açıklamada, "Avrupa'nın sınırlarındaki kriz noktalarının, özellikle de İsrail'e yönelik saldırının ardından yoğunlaşması, Avrupa Birliği içinde de şiddet eylemlerine yönelik tehdit düzeyini arttırmıştır" denildi.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, eskiden Twitter olarak bilinen sosyal medya platformu X'te şu açıklamayı yaptı:

Avrupa'da serbest dolaşıma ilişkin Schengen Anlaşması'nın askıya alınması gerekli hale geldi ve bunun tüm sorumluluğunu üstleniyorum.

Meloni ek olarak İtalya hükümetinin Avrupa Birliği yetkililerini de karardan haberdar ettiğini ve Sloven mevkidaşlarıyla görüştüğünü söyledi.

İtalya hükümeti yaptığı açıklamada, "İtalya-Slovenya sınırındaki polis tedbirleri gerekli güvenliği sağlamak için yeterli değil" denilerek potansiyel bir risk olarak yasadışı göçmen geçişleri gösterildi. Sınır kontrolleri 21 Ekim itibariyle, hükümetin uzatmaya karar verebileceği 10 günlük bir süre için yeniden başlatılacak.

Schengen anlaşması uyarınca Avrupa Birliği'nin büyük bölümünde sınır ötesi serbest dolaşıma izin verilmektedir. Ancak Schengen üyeleri, yasadışı göç riskini gerekçe göstererek kısa bir süre önce aralarında geçici sınır kontrolleri uygulamaya başlamıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air