MENÜ
İstanbul 11°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
THY TATİLCİLERİ ZANZİBAR’A ULAŞTIRIYOR
Turizm
22 Ekim 2019 Salı 14:31

THY TATİLCİLERİ ZANZİBAR’A ULAŞTIRIYOR

Tanzanya’nın tatil adası Zanzibar’a direkt sefer düzenleyen tek tarifeli Avrupa havayolu olan Türk Hava Yolları(THY), çeşitli ülkelerden turistleri bu turizm cennetine taşıyor

Dünyanın en çok noktasına uçan havayolu şirketi konumundaki Türk Hava Yolları, son yıllarda Zanzibar adasındaki operasyonlarına hız kazandırdı. THY, 13 Aralık 2016 tarihinde Tanzanya’da Darüsselam ve Kilimanjaro'nun ardından Zanzibar’ı da uçuş ağına ekledi. Haftada üç sefer olarak uçuşlarını icra eden THY, 3 Haziran 2018’de 2 ilave frekans ile uçuşlarını haftada 5 sefere çıkardı.

Halihazırda 316 noktaya uçan Türk Hava Yolları, 11 Haziran 2019 tarihinde ise Zanzibar’a gerçekleştirdiği sefer sayısını haftada 7 güne çıkardı. THY, Zanzibar’a direkt sefer düzenleyen tek Avrupa tarifeli havayolu olma özelliği ile de ön plana çıkıyor.

Adaya başlatılan seferlerin ardından Türk Hava Yolları, özellikle Sırbistan, Çekoslovakya, Polonya, Fransa ve Ukrayna gibi ülkelerin yanı sıra, Rusya, Orta Avrupa ve Küba’dan da önemli ölçüde yolcu taşıyor.

YENİ EVLİ ÇİFTLERİN TERCİHİ

Beyaz kumsalları ve turkuaz rengi okyanus sularıyla adeta bir yeryüzü cennetini andıran Zanzibar Adası, genellikle yeni evli çiftlerin balayı için tercih ettikleri yerler arasında ön sıralarda geliyor. Zanzibar veya Zengibar, Afrika kıtasının doğusunda Tanzanya'ya bağlı iki adadan oluşan özerk yönetilen bir bölge. Ana ada Zanzibar ve Pemba Adası olmak üzere iki adadan oluşan yönetsel bölgenin başkenti Stone Town. Ekonomi, baharat üretimi ve turizme dayalı. Zanzibar dünyanın önde gelen baharat üreticilerinden.

ZANZİBAR TARİHİ

Zanzibar, Şiraz'dan gelen İranlı göçmenler tarafından kurulmuş. Adı "zencilerin sahili" anlamındaki Farsça "zangi bar"dan gelir. 1503 - 1698 yılları arasında Portekiz hakimiyetinde kalan ada, 1698 yılında Umman Sultanlığı denetimine geçti.

1840 yılında, Umman Sultanı Seyid Said bin Sultan El-Busaid, sultanlığının başkentini Umman'daki Maskat'tan, adadaki Stone Town şehrine taşıdı. 1856 yılında ölümünden sonra oğulları iktidar kavgasına düştü ve 6 Nisan 1861'de Sultanlık, Zanzibar ve Umman olarak ikiye bölündü.

Ada sultanlığı, 1890 - 1963 yılları arasında Birleşik Krallık tarafından atanan vezirler ve valiler tarafından yönetilerek yarı sömürgeleştirildi. 10 Aralık 1963 tarihinde bağımsızlık verilen ada, sultan yönetiminde anayasal krallık haline geldi. Kısa süren bu dönemden sonra 12 Ocak 1964'te yönetim devrildi, 26 Nisan 1964 tarihinde ise özerk bölge olarak bir parçası olduğu Tanzanya'ya bağlandı.

Süleyman ŞEN - ZANZİBAR / TANZANYA

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air