MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
TRUMP’IN EKİBİ RUS MIG-29’UN GÖRSELİNİ KULLANDI
Dünyadan
16 Eylül 2020 Çarşamba 15:54

TRUMP’IN EKİBİ RUS MIG-29’UN GÖRSELİNİ KULLANDI

ABD ordusuna destek isteyen Trump'ın ekibi, reklam görselinde Rus MiG-29 avcı uçağı ve Kalaşnikov tüfeğini kullandı

ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim kampanyası ekibinin ABD halkına orduya destek vermeleri yönünde çağrı yaptıkları bir reklamda Rus uçaklarını ve tüfeklerini kullandığı ortaya çıktı.

ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerine giderek yaklaşılırken Trump'ın ekibinin bir hata yaptığı anlaşıldı. Politico'nun haberine göre Trump'ın ekibi, ABD ordusuna destek kampanyası için bir reklam broşürü hazırladı. "Trump'ın Komitesi: Amerika'yı Yeniden Büyük Yapacağız" adıyla düzenlenen kampanya kapsamında toplanan paralar ABD'nin seçim ekibine aktarılıyor. Ancak Politico'nun editörleri, 8 Eylül'de yayınlanan broşürde Rus MiG-29 savaş jeti ile Kalaşnikov AK-74 otomatik tüfeğinin fotoğrafının kullanıldığını fark etti.

ABD ordusu için F-16 ve A-10 uçaklarını geliştiren ekipte yer alan ABD'li tasarımcı Pierre Sprey, görseldeki uçağın MiG-29 olduğunu doğrulayarak "Bu avcı uçağının da ordumuzu desteklediğini görmekten memnunum" şeklinde kinaye yaptı. Moskova Strateji ve Teknoloji Analiz Merkezi Direktörü Ruslan Puhov da görselde MiG-29 jetleri ile askerlerden en az birinde AK-74 tüfeği bulunduğunu teyit etti. Politico, seçim ekibinin bu görseli Shutterstock.com sitesinden aldığını ve orijinal posteri hazırlayan kişinin Andora'da yaşadığını ekledi.

ABD başkanlık seçimleri, 3 Kasım'da yapılacak. 2. dönem için adaylığını tekrar koyan Cumhuriyetçi Trump, Demokrat aday Joe Biden'la yarışacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air