MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
PEGASUS HAVA YOLLARI’NIN 100 UÇAK GURURU
Süleyman Şen
YAZARLAR
2 Ekim 2023 Pazartesi

PEGASUS HAVA YOLLARI’NIN 100 UÇAK GURURU

 

EYLÜL'ÜN SON GÜNLERİNDE HAVACILIK COŞKUSU

Eylül ayının son haftası Türk havacılık sektörü açısından oldukça hareketli geçti.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde düzenlenen havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST İzmir, büyük coşkuya sahne oldu. İzmir’de ilk defa düzenlenen festival, Ege’de 7’den 70’e büyük heyecan yarattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da 29 Eylül Cuma günü Çiğli Havaalanı’nda düzenlenen festivale katılarak gençlerle bir araya geldi. Cumhurbaşkanı, 27 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde düzenlenen TEKNOFEST İstanbul’un 2 milyon 247 bin ziyaretçiyle kendi rekorunu kırdığını, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda düzenlenen TEKNOFEST Ankara'nın da çoğu genç 943 bin ziyaretçiyi ağırladığını hatırlattı.

TEKNOFEST İzmir’in cuma günü itibarıyla 330 bin ziyaretçiyi misafir ettiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Teknolojiye meraklı buradaki evlatlarımızın mutluluğunu, sevincini, coşkusunu gördükçe ülkemiz adına umutlarımız da katlanıyor.” diyerek gençlerin festivali sahiplendiğini belirtti.

ÜÇ FESTİVALDE 4.5 MİLYON ZİYARETÇİ

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, kapanış konuşmasında, bu sene Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir şekilde, üç büyük şehrimizde TEKNOFEST düzenlediklerini ifade ederek, “İstanbul ve Ankara'dan sonra İzmir de bize kucak açtı ve Milli Teknoloji Hamlesi'ne sahip çıktı. 1 milyondan fazla ziyaretçisi ile İzmir, Dünya'nın en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST'e bu senenin son ev sahipliğini yaptı. Cumhuriyetimizin 100.yılında, Türkiye Yüzyılı'na yakışır şekilde üç büyük şehrimizde düzenlediğimiz festivallerde toplamda 4.5 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlama fırsatını bulduk. Gençlerimizi ve Milli Teknoloji Hamlesi'ni destekleyen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. TEKNOFEST 2024'te görüşmek üzere” dedi.

ELON MUSK’TAN MESAJ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ziyaretinde SpaceX’in kurucusu ve CEO’su Elon Musk ile görüşmüş, TEKNOFEST İzmir’e davet etmişti. Bu yılki festivale katılamayan ünlü iş adamı, sosyal medya hesabından, “Teknofest'te yarışan tüm takımları tebrik ederiz! Davetiniz için teşekkür ederiz Sayın Başkan. Gelecek yıl bizzat katılmayı ve Türkiye'deki diğer yatırım fırsatlarını tartışmayı sabırsızlıkla bekliyorum” şeklinde mesaj paylaştı.

PEGASUS HAVA YOLLARI’NIN 100 UÇAK GURURU

Eylül ayının son günü ülkemiz havacılığı adına sevindirici bir gelişme daha oldu. Pegasus Hava Yolları, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını kutlayacağımız Ekim ayına girmeden önce ‘Cumhuriyet’ adını verdiği Airbus A321neo tipi uçağını teslim aldı. ‘Cumhuriyet’ Pegasus filosunun 100. uçağı oldu.

Yeni uçağı Hamburg’daki Airbus üretim tesislerinden Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet T. Nane ve Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk teslim aldı. Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak tasarlanan uçağın kuyruğunda Mustafa Kemal Atatürk’ün silüeti ve imzası yer alıyor. Pegasus filosunun 100. uçağı, bu unutulmaz kuyruk tasarımıyla Türk Havacılık tarihindeki yerini şimdiden aldı.

100 UÇAK EŞİĞİNİ AŞTI

Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk, Cumhuriyet’in 100. yılında 100. uçaklarını teslim almaktan büyük gurur duyduklarını ifade ederek, “Filomuza kattığımız yeni A321neo tipi uçağımız ‘Cumhuriyet’ ile birlikte 100 uçak eşiğini aşıyoruz. Avrupa'nın yanı sıra Ortadoğu, Afrika, Kafkaslar ve Türkiye'nin kuzeyinden doğusuna, güneyinden batısına yayılmış geniş bir yurt dışı uçuş ağıyla yolumuzda sağlam adımlarla ilerliyoruz. “dedi.

4.5 YAŞ ORTALAMASINI YAKALADI

Pegasus Hava Yolları, 4,5 yaş ortalamasıyla Türkiye’nin en yeni uçaklarından oluşan filoya sahip oldu. Pegasus filosunda, 25 Eylül 2023 tarihi itibarıyla 15 adedi Boeing B737-800, 6 adedi Airbus A320ceo, 46 adedi Airbus A320neo ve 33 adedi Airbus A321neo olmak üzere toplam 100 adet uçak bulunuyor.

2023’te filoya katılacak 16 yeni uçaktan 9’uncusu olan “Cumhuriyet”, Pegasus’un 2012’de imzalanan ve yıllar içerisindeki tadillerle toplam 150 adet uçağa ulaşan Airbus siparişi kapsamında teslim aldığı 75’nci, filonun 100. uçağı oldu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air