MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
'GÖKBEY'DEN TEKNOFEST'TE HALKA AÇIK İLK GÖSTERİ UÇUŞU
Havacılık Haberleri
21 Eylül 2021 Salı 22:40

'GÖKBEY'DEN TEKNOFEST'TE HALKA AÇIK İLK GÖSTERİ UÇUŞU

TUSAŞ tarafından Türkiye'nin "Genel Maksat Helikopteri" ihtiyaçlarının özgün bir platformla temin edilmesi hedefiyle geliştirilen ‘Gökbey’ helikopteri, TEKNOFEST'te halka açık ilk kez uçtu. Gökbey’in gösterisi ziyaretçilerden yoğun alkış aldı

Yüz binlerce katılımcının yer almasının beklendiği TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bugün başladı. Etkinlikte bilim ve teknolojik gösterimlerin yanı sıra Türkiye'nin yerli imkanlarla geliştirdiği savunma sanayi ürünleri sergileniyor.

TUSAŞ tarafından geliştirilen GÖKBEY Genel Maksat Helikopteri, ilk kez uçuş gösterisi yaptı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) Gökbey Helikopteri Program Müdürü Gökhan Tursun, Gökbey Programı kapsamında bir helikopter endüstrisi kurulmasına yönelik büyük bir altyapı yatırımının hayata geçirildiğini ifade etmişti. Tursun, "3'üncü prototipimiz çıktı, 4'üncü prototipimiz üretim hattında. Prototiplerle yer ve uçuş testlerini, kalifikasyon, sertifikasyon testlerini gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki sene içinde de ilk teslimatımızı yapmayı planlıyoruz." dedi.

'Gökbey'in, iki 'ATAK' helikopteri ile birlikte yaptığı gösteri uçuşu vatandaşlardan büyük alkış aldı.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air