MENÜ
İstanbul 15°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
26 NİSAN DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ
Havacılık Haberleri
26 Nisan 2020 Pazar 15:23

26 NİSAN DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ

Bugün 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü. Türkiye'nin ilk pilotu Fesa Evrensev, ilk uçuşu 26 Nisan 1912 tarihinde gerçekleştirdi. İşte bu tarih tüm dünyada 'Dünya Pilotlar Günü' olarak kutlanıyor

26 Nisan, ülkemizde 1 numaralı pilot lisansına sahip olan Feza Evrensev’in Türkiye semalarında ilk uçuşu yaptığı gün olarak kayıtlara geçmiş ve bugünün anısına her 26 Nisan, TALPA’nın organizasyonuyla Pilotlar Günü olarak kutlanmaktaydı. 7 yıl öncesine kadar sadece ülkemizde kutlanan etkinlik, 2013 yılında Dublin’de yapılan Uluslararası Havayolu Pilot Birlikleri Federasyonu (IFALPA) Genel Kurulu'nda TALPA heyetinin yaptığı önerinin kabul edilmesiyle bu yıldan itibaren her yıl “26 Nisan Dünya Pilotlar Günü” olarak kutlanıyor.

KORONA VİRÜS GÖLGE DÜŞÜRDÜ

Bu yıl Dünya Pilotlar Günü yeni tip korona virüs salgının gölgesinde geçiyor. Havayolu şirketleri uçuşlarını tahliye ve kargo operasyonları dışında durdurmuş, havalimanları kapılarına kilit vurmuş durumda. Korona Virüs(Covid-19) sonucu 4 kaptan pilotun hayatını kaybetmesi havacılık camiasında ayrı bir üzüntü ve acıya neden oldu. İşte bu yılki 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü böyle bir süreçte yaşanıyor.

Haberair.com olarak korona virüs nedeniyle vefat eden tüm pilotlara Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı dilerken, tüm pilotlarımızın 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü’nü kutluyoruz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air