MENÜ
İstanbul 22°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
30 YIL İÇİNDE MARS’TA YAŞAM VAAD ETTİ
Dünyadan
18 Mayıs 2024 Cumartesi 10:38

30 YIL İÇİNDE MARS’TA YAŞAM VAAD ETTİ

Ünlü iş adamı Elon Musk, insanların önümüzdeki 30 yıl içinde Mars'ta bir şehirde yaşayabileceğine dair çok dikkat çekici bir iddiada bulundu. SpaceX ve Tesla'nın CEO'su, "Mars'a inişimize sadece birkaç yıl kaldı" dedi.

‘MEDENİYET GÜVENCE ALTINA ALINIR’

52 yaşındaki girişimci, "Mürettebatsızlar için 5 yıldan az, Mars’a çıkan insanlar için 10 yıldan az, belki 20 yıl içinde bir şehir, ama kesinlikle 30 yıl içinde medeniyet güvence altına alınır." tweet’iyle dikkatleri üzerine çekti.

Musk tarafından 2002 yılında kurulan SpaceX, yörüngeye sıvı yakıtlı roket gönderen ve astronotları Uluslararası Uzay İstasyonuna ulaştıran ilk özel şirket oldu. Firmanın kuruluşundan bir yıl önce girişimci, Mars Oasis projesiyle Kızıl Gezegeni "yeşile döndürme" planlarının ana hatlarını halihazırda çizmişti. Bu proje, ilk kez tohumların bir serada dünya dışı topraklara ekilmesini hedefliyordu.

Musk'ın bu sözlerine takipçileri çeşitli yorumlarda bulundu. Bir sosyal medya kullanıcısı, “Bu birçok kişi için hayal bile edilemez... Umarım sadece ilerlemeyi görmek için bir 10 yıl daha yaşarım." dedi.

Bir diğeri, "Yapay zeka, VR ve şimdi de Mars mı? Hayatım boyunca bunların hiçbirinin gerçekleşmesini beklemiyordum. Oldukça inanılmaz." derken üçüncü bir kişi de, "Vay canına! Etkileyici. Muhtemelen 30 yıl boyunca burada olmayacağım ama sonraki hayatımdan itibaren izleyeceğim!" yorumunu yaptı.

Uzay araştırmalarına olan merakını hiç gizlemeyen Musk, 14 Mayıs günü Falcon 9 roketinin fırlatılmasından önce, "SpaceX'in misyonu, bilinci Mars'a ve ardından yıldızlara genişletmektir." diye yazmıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air