MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
31 MAYIS DÜNYA KABİN MEMURLARI GÜNÜ
Havacılık Haberleri
31 Mayıs 2023 Çarşamba 10:40

31 MAYIS DÜNYA KABİN MEMURLARI GÜNÜ

Bugün 31 Mayıs Dünya Kabin Memurları Günü. Peki Kabin Memurları Günü nedir? 31 Mayıs Dünya Kabin Memurları Günü’nün anlam ve önemi nedir?

KABİN MEMURLARI GÜNÜ NEDİR?

31 Mayıs tarihi hostesliğin tüm dünyada meslek olarak kabulünün yıl dönümü olarak kabul ediliyor. Bu tarih 31 Mayıs Dünya Kabin Memurluğu Günü olarak dünya genelinde kutlanıyor.

Havacılık sektörünün olmazsa olmazlarından olan kabin memurları, çeşitli alanlarda yardımcı olarak yolculuğun sağlıklı şekilde geçmesini sağlıyor. Dünya Kabin Memurları Günü, havayolları şirketleri tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kabin memurları yolcuların uçakta güvenli bir şekilde seyahat etmelerini ve onların rahatlarını sağlamakla görevli olan kişilerdir. Heinrich Kubis, 1912 yılında yolcu taşıyan ve yolcularına yemek servisi dahil ultra lüks hizmet veren Alman yapımı güdümlü balon, delag Zeplin Lz-10 Schwaben’da görev yaparak, bir hava aracında görev yapan ilk kabin memuru olarak tarihe geçti. Bu meslek, 31 Mayıs 1980 yılında profesyonel meslek olarak kabul edildi.

Riskli iş grubuna giren çok sayıda meslek grubunun iş kanunu varken, havacılık çalışanlarının bir iş kanunu bulunmuyor. Borçlar Kanunu’na tabii olarak hiçbir iş güvencesi olmadan çalışıyorlar. 31 Mayıs Dünya Kabin Memurları Günü ile Kabin memurlarının sorunlarına çözüm üretilmesi amaçlanıyor.

Haberair.com olarak tüm kabin memurlarının 31 Mayıs Dünya Kabin Memurları Günü’nü kutlar, kazasız belasız uçuşlar dileriz.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 TASSA
 31 Mayıs 2023 Çarşamba 17:46
TASSA diye bir dernek vardı, sesini soluğunu duyan var mı!?
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air