MENÜ
İstanbul 16°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ABD'DEN TÜRKİYE'YE F-16 MESAJI
Savunma
29 Haziran 2022 Çarşamba 20:01

ABD'DEN TÜRKİYE'YE F-16 MESAJI

ABD Savunma Bakanı Yardımcısı, Türkiye'nin F-16 savaş uçaklarını modernize planlarını desteklediklerini söyledi.

ABD Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Celeste Wallander, Madrid'de gerçekleşen NATO Liderler Zirvesi'nde gazetecilere gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Wallander, ABD'nin, Türkiye'nin F-16 filosu için modernizasyon planlarını "kesinlikle" desteklediğini dile getirdi. Wallander, Türkiye'nin, ABD'den talep ettiği F-16 savaş uçakları ve modernize kitlerine değinerek, "Bunların süreç içerisinde çalışılacağını ve mevcut planlar dahilinde ilerleyeceğini" söyledi.

'NATO VE ABD GÜVENLİĞİNE DE KATKIDIR'

Celeste Wallander, Türkiye'nin F-16 adımlarına işaret ederek, “ABD Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin F-16 filosu için modernizasyon planlarını kesinlikle destekliyor” dedi.  Wallander, "Bu planlar bir süreç aşamasında ve bizim sözleşme süreçlerimizde üzerinde çalışılması gerekiyor. Ancak ABD, Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonunu destekliyor, çünkü bu NATO güvenliğine ve dolayısıyla ABD güvenliğine de katkıdır" diye konuştu.

BLOOMBERG: BİDEN VE ERDOĞAN, F-16 SATIŞINI TARTIŞACAKLAR

Öte yandan, Bloomberg'in aktardığına göre, ABD Başkanı Joe Biden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'nin oturum aralarında Türkiye'nin F-16 filosunu modernize etmek için yeni F-16 savaş uçaklarının satışını tartışacak. Bloomberg'e demeç veren Joe Biden yönetiminden üst düzey bir yetkiliye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyelik hedeflerini destekleme kararı, ABD Başkanı Joe Biden ile resmi bir görüşmenin yolunu açtı.

ABD'li üst düzey yetkili, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden'ın, Türkiye'nin uzun süredir devam eden savunma taleplerini de içeren bir dizi konuyu görüşmesinin beklendiğini ifade etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air