MENÜ
İstanbul 21°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ADI ‘MAÇKA’ OLDU
Havacılık Haberleri
27 Haziran 2019 Perşembe 09:09

ADI ‘MAÇKA’ OLDU

Türk Hava Yolları, dün İstanbul’a teker koyan ilk Boeing 787-9 Dreamliner uçağının ismi konusunda kararını verdi. THY, sosyal medyada #AdıErenOlsun adının yoğun istek alması üzerine PKK’nın şehit ettiği kahraman Eren’in memleketi ‘Maçka’ ismini uçağa verme kararı aldı

THY’den sabah saatlerinde yapılan açıklamada, “Filomuzun ilk Boeing787-9 Dreamliner’ının adına karar vermek için yaptığımız ankete katılan ve #AdıErenOlsun diyerek destek veren tüm misafirlerimize teşekkür ederiz. Yeni uçağımıza kahraman Eren’imizin memleketi ‘Maçka’ adını verdik. İlk uçuşumuz da Trabzon’a. Ailesiyle birlikte hep beraber Eren’i ziyaret edeceğiz. Biz bayrağımızı gururla taşıyor, bu vatan için uçuyoruz. İyi ki varsınız” denildi.

Boeing 787-9 Dreamliner uçağına verilecek isim için Twitter’da #AdıMaçkaOldu başlığı 18 binden fazla tweet aldı.

Türk Hava Yolları'nın Boeing'ten teslim aldığı rüya uçak olarak tanımlanan "Boeing 787-9 Dreamliner"ın ilki dün filoya katılırken, şirket sosyal medyada da uçağın ismini belirlemek için anket düzenlemişti. Perge, Assos, Göbeklitepe ve Zeugma isimlerinden Göbeklitepe en fazla oy alırken, sosyal medyadan uçağın isminin şehit Eren Bülbül olması için 150 binden fazla paylaşımda bulunuldu. Eren Bülbül, Trabzon'un Maçka ilçesinde 11 Ağustos 2017'de PKK'lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar etmiş ve girdikleri evi gösterirken teröristlerin açtığı ateşle Jandarma Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte şehit olmuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air