MENÜ
İstanbul 10°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
AIR ASTANA GRUP FİLOSU 60 UÇAĞA ULAŞTI
Havacılık Haberleri
8 Mart 2025 Cumartesi 13:58

AIR ASTANA GRUP FİLOSU 60 UÇAĞA ULAŞTI

Air Astana Group filosu, yeni bir Airbus A320neo'nun Almatı'ya varışının ardından 60 uçağa ulaştı. Air Astana şu anda 35 uçaklık bir filoya sahipken, düşük maliyetli taşıyıcı FlyArystan’ın 25 uçağı var.

Gruptaki her iki taşıyıcı da, Air Astana'nın Asya, Avrupa ve Orta Doğu'daki uçuş noktalarına genişleyen ağının ön saflarında yer alan son nesil Airbus A321LR ve Airbus A320neo uçaklarının sayısının artmasıyla hızla büyüdü. FlyArystan, Gürcistan, Çin ve Orta Doğu'ya düzenlediği uzun menzilli uçuşların sayısını arttırarak Kazakistan ve Orta Asya genelinde düşük maliyetli hizmetlerini genişletmeye devam ediyor.

Air Astana Group CEO'su Peter Foster, “Filomuzu 60 uçağa çıkarmak Air Astana Group için önemli bir kilometre taşı ve stratejik planlarımızı gerçekleştirme yolunda önemli bir adım. Modern uçaklara yatırım yapmaya ve rota ağımızı genişletmeye devam ederek yolcularımıza hem bölge içinde hem de ötesinde rahat ve uygun fiyatlı seyahat için daha fazla fırsat sunacağız ” açıklamasında bulundu.

Air Astana Group filosunun önümüzdeki birkaç yıl içinde daha da genişlemesi ve 2028 yılına kadar toplam 80 uçağa ulaşması hedefleniyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Haber Air