MENÜ
İstanbul 14°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
AIR FRANCE’A AB’DEN KURTARMA PAKETİ
Havacılık Haberleri
29 Mart 2021 Pazartesi 16:12

AIR FRANCE’A AB’DEN KURTARMA PAKETİ

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, Fransa ve Avrupa Birliği'nin, diğer ulaşım şirketleri gibi pandemiden etkilenen Air France için bir kurtarma paketi anlaşmasına yakın olduğunu söyledi

Cuma günü Fransız Le Monde gazetesi de Paris ile Brüksel'in Air France için bir kurtarma paketinin şartları konusunda anlaşmaya yakın olduklarını doğrulayan bir haber yayınlamıştı. Gazetenin haberine göre anlaşma çerçevesinde, Avrupa Komisyonu rekabet gereği Air France'ın havalimanında daha az kota almasını istiyor. France Info radyosuna verdiği demeçte Le Maire, "Bir anlaşmaya yaklaşıyoruz... Birkaç gün daha" diyerek, adil rekabeti sağlamak adına bazen tavizler olabileceğini de sözlerine ekledi.

"Bu tavizler uçuş hatlarını kapatmak veya işten çıkarmakla ilgili değil. Air France ile diğer şirketler arasında adil rekabeti sağlamak için istenen bazı tavizler var, bunların üzerinde çalışıyoruz” diyen Le Maire daha fazla ayrıntıya girmedi.

Milyarlarca euro zarar etti

Air France-KLM grubu 2020 yılında 7,1 milyar euro (8,38 milyar dolar) net zarar kaydetmişti. Fransa ve Hollanda'dan 10,4 milyar euro kredi ve teminat alan firma AB yetkilileri ile devlet destekli yeniden sermayelendirme için müzakerelerde bulunuyor.

Sertaç AKTAN-Euronews

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air