MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
AIRBUS A400M UÇAĞINA YOĞUN İLGİ
Havacılık Haberleri
20 Eylül 2019 Cuma 11:47

AIRBUS A400M UÇAĞINA YOĞUN İLGİ

TEKNOFEST kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait pekçok araç ve ürün vatandaşlara sergilenirken, en çok ilgi gören ürünlerden biri Türk Hava Kuvvetleri envanterindeki Airbus A400M kargo uçağı oldu

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen TEKNOFEST heyecanı tüm hızıyla devam ediyor. Festival kapsamında pekçok gösteri, yarışma ve tanıtımlar yapılırken, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait araç ve ürünler de vatandaşlar tarafından merakla geziliyor. En çok ilgi gören araçlardan biri ise Türk Hava Kuvvetleri'nin envanterindeki en büyük uçak olan A400M kargo uçağı oldu. Ziyaretçiler uçağı gezebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Ayrıca katılımcılara, yetkili personel tarafından da uçak hakkında bilgiler verildi.

Toplam 116 personel taşıyabilen A400M uçağı 10 saat boyunca havada kalabiliyor. Saatte 780 kilometre hız yapabilen uçak 50 ton yakıt alıp, 37 tona kadar yük taşıyabiliyor. Ayrıca içerisine 2 Atak helikopteri ya da 1 Skorsky tipi helikopter sığıyor. Kayseri'de konuşlu olan 'uçan kale' Münbiç ve Zeytindalı Harekatı'nda da aktif olarak kullanıldı.

İÇERİSİNDE SERGİ AÇILDI

Teknofest’te sergilenen Airbus A400M’in içinde sergi açıldı. Sergi, uçağı yakından görmek için içine giren ziyaretçiler tarafından büyük ilgi görüyor. Sergide Hava Kuvvetleri personelinin çektiği çeşitli fotoğraflar bulunuyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air