MENÜ
İstanbul 15°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
AIRBUS DISRUPTIVELAB’I TANITTI
Havacılık Haberleri
3 Aralık 2022 Cumartesi 20:40

AIRBUS DISRUPTIVELAB’I TANITTI

Airbus, yeni dekarbonizasyon odaklı teknolojileri test etmek için DisruptiveLab'ı tanıttı

Airbus, yıllık düzenlediği Summit vesilesiyle, uçak performansını iyileştirmeye ve helikopterlerin CO2 emisyonlarını azaltmaya yönelik teknolojileri test etmek için tasarlanmış yeni bir uçuş laboratuvarı olan DisruptiveLab'ı tanıttı.

DisruptiveLab, yakıt tüketimini azaltmayı amaçlayan yeni bir aerodinamik mimariyi değerlendirmenin yanı sıra pilin uçuş sırasında yeniden şarj edilmesini sağlayan tamamen paralel bir hibrit tahrik sistemi ile hibridizasyonun uygulanmasını takip edecek. Yeni test aracı, uçuş testlerine başlamak ve bu yeni teknolojileri olgunlaştırmak için 2022 sonundan önce göklere çıkacak.

Konuyla ilgili açıklamasında Airbus Helicopters CEO'su Bruno Even şunları söyledi:

“DisruptiveLab, Airbus Helicopters'ın helikopterlerinin çevresel etkisini azaltma ve sürdürülebilir bir havacılık endüstrisine giden yolu açma konusundaki iddialı stratejisinde bir adım daha ileri gidiyor. Yenilikçi mimari ve tamamen paralel hibrit itiş sistemi, yüzde 50'ye kadar CO2 azaltımındaki birleşik etkiyi doğrulamak için yalnızca yepyeni bir test aracı üzerinde denenebilirdi.”

DisruptiveLab'ın yeni mimarisi, sürtünmeyi ve böylece yakıt tüketimini azaltmak için özel olarak tasarlanmış aerodinamik alüminyum ve kompozit bir gövdeye sahip. Pervane bıçakları, sürtünmeyi ve dolayısıyla algılanan gürültü seviyesini düşürürken enerji verimliliğini artıran daha kompakt bir rotor kafasına izin verecek şekilde rotora entegre edildi. Daha hafif arka gövdesi, gelişmiş performansa da katkıda bulunan aerodinamik bir Fenestron kuyruk rotoruna sahip.

Sivil Havacılık Araştırma Konseyi Fransız Kurulu’nun (CORAC) yol haritasının bir parçası olan DisruptiveLab test aracı; Avrupa Planı’nın bir parçası olan Fransız Teşvik planı çerçevesinde ve Fransa 2030 planının bir parçası olarak kısmen Fransız Sivil Havacılık Otoritesi (DGAC) tarafından finanse ediliyor.

Airbus Helicopters'ın stratejisi, test araçlarının yeni teknolojiyi çevik bir şekilde test etmesine ve olgunlaştırmasına dayanıyor. Şirket, 2020'de ilk test aracı olan FlightLab üzerinde çalışmaya başladı. Mevcut bir H130 platformunu kullanan FlightLab, gelişmiş özerklik ve güvenlikle ilgili teknolojileri araştırma ve geliştirme konusunda çalışıyor. Öte yandan DisruptiveLab’ın gelecekte uçak performansını iyileştirmeye ve çevresel ayak izini azaltmaya odaklanması planlanıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air