MENÜ
İstanbul 14°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
AIRBUS SENTINEL-6B’YI TAMAMLADI
Dünyadan
7 Aralık 2021 Salı 13:22

AIRBUS SENTINEL-6B’YI TAMAMLADI

Airbus, Avrupa Copernicus programının ikinci okyanus izleme uydusu olan Sentinel-6B’yi tamamladı ve şimdi, önümüzdeki altı ay boyunca uzaydaki kullanımına hazırlık olarak kapsamlı bir şekilde test edecek.

Copernicus Sentinel-6 misyonu, Kasım 2020’de fırlatılan iki uydudan ilki olan “Sentinel-6A” aracılığıyla okyanus yüzeylerinin topografyasının yüksek hassasiyetli ölçümünü gerçekleştiriyor. Misyonun iki uydusu, deniz yüzeyine olan mesafeyi birkaç santimetrelik bir doğrulukla ölçmek ve yedi yıla kadarki görev süresi boyunca bunları 10 günlük bir ritimle haritalamak için oluşturulmuştur. Amaçları, deniz yüzeylerinin yüksekliğindeki değişimleri ve deniz seviyelerindeki değişimleri kaydetmek, okyanus akıntılarını analiz etmek ve gözlemlemek. Deniz yüzeyi yükseklik değişimlerinin doğru gözlemlenmesi, küresel deniz seviyeleri, okyanus akıntılarının hızı ve yönü ve okyanuslarda biriken ısı hakkında bilgi sağlar. Dünya’nın 1336 km yukarısından elde edilen ölçümler, okyanus modellemesi ve deniz seviyesindeki yükselmeleri öngörmek için büyük önem taşır.

Bu bilgiler, hükümetlerin ve kurumların kıyı bölgeleri için etkin koruma sağlamasına yardımcı olur. Bu veriler ayrıca afet yönetimi organizasyonları, şehir planlaması, selden korunma programları veya set inşaatı yapan yetkililer için de değerli. Küresel ısınmanın bir sonucu olarak, küresel deniz seviyeleri şu anda yılda ortalama 3,3 milimetre yükseliyor bu da yoğun nüfuslu kıyıları olan ülkeler için olumsuz sonuçlar doğuruyor.

Avrupa Copernicus programının bir parçası olan Sentinel-6, aynı zamanda ESA, NASA, NOAA ve Eumetsat arasında uluslararası bir iş birliğidir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air