MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ALMAN BASININDAN 'EUROFIGHTER’ İDDİASI!
Savunma
3 Ekim 2022 Pazartesi 21:02

ALMAN BASININDAN 'EUROFIGHTER’ İDDİASI!

Alman basınının iddiasına göre; F-16 satışıyla ilgili ABD'nin süreci uzatması üzerine Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) yapımı olan Eurofighter'lara yöneleceğine kesin gözle bakılıyor.

Alman basınında, Türkiye'nin, Block 70 standardına sahip F-16 savaş uçaklarının teslimatı için ABD ile görüşmelerini sürdürdüğüne değinildi. Washington yönetiminin süreci uzatmasıyla Ankara'nın farklı seçeneklere de baktığı kaydedildi. Bu seçeneklerin, Avrupa Birliği yapımı çok amaçlı Eurofighter Typhoon savaş uçağından ve Rus yapımı Su-35'ten oluştuğuna dikkat çekildi.

‘ODAK NOKTASI HER ZAMAN SU-35 OLDU’

Alman basınından "aero.de" isimli internet sitesindeki haberde "Odak noktası her zaman Su-35 oldu. Tek kişilik koltuklu uçak, uzun zamandır Türk hükümetinin, en azından yüzeysel, ilgisini uyandırdı. Su-35, en azından kamuoyunda bir seçenek olmaya devam ediyor. Türkiye ve Rusya'nın Su-35 konusunda gerçekten anlaşıp anlaşamayacaklarını göreceğiz" ifadelerine yer verildi.

"EUROFIGHTER DAHA GERÇEKÇİ"

Su-35'lerin Türk Hava Kuvvetleri'ne entegrasyonunun "zorlu" olacağı ifade edilerek, diğer taraftan Eurofighter savaş uçaklarının satın alınma ihtimalinin "daha gerçekçi" olduğu vurgulandı.

AVRUPA İLE MÜZAKERELER DEVAM EDİYOR

Türkiye'nin asla alternatifsiz olmadığı, Eurofighter uçaklarının satın alınması konusunda Avrupa ile halihazırda müzakerelerin yürütüldüğü notu paylaşıldı.

Aynı haberde, "Türkiye, Typhoon'un en son Tranche 3A veya Tranche 4 modelini almayı umuyor. Ankara, yine de F-16'yı tercih edeceğini gizlemiyor." diye eklendi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air