MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ANKA III İNİŞ TAKIMLARINI HAVADA KAPADI
Savunma
19 Ağustos 2024 Pazartesi 20:22

ANKA III İNİŞ TAKIMLARINI HAVADA KAPADI

28 Aralık 2023 tarihinde ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren ANKA III, iniş takımlarını havada kapatarak önemli bir aşamayı daha geride bıraktı.

Türk Havacılık Uzay Sanayi tarafından geliştirilen İnsansız Savaş Uçağı ANKA III, bir aşamayı daha geçti. ANKA III, iniş takımlarını havada kapattı.

Mart 2023’te ilk motor çalıştırmasını yapan ANKA-III İnsansız Savaş Uçağı, 28 Aralık tarihinde de ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirmişti. Tamamen otonom olarak icra edilen uçuş 1 saati aşkın sürmüş ve uçuş sırasında bütün kontrollerinin yapılmasının ardından otomatik iniş yapılmıştı.

Uçan kanat konfigürasyonunun sağladığı düşük görünürlük, turbofan motorun getirdiği yüksek hız ve dâhilî istasyonlardaki yüksek taşıma kapasitesi ile önemli bir fark yaratan ANKA-III İnsansız Savaş Uçağı ülkemizin savunmasına büyük bir güç katacak.

İnsansız hava aracı teknolojilerindeki kabiliyetlerimizi daha ileriye taşıyacak olan yaklaşık 7 ton kalkış ağırlığına sahip ANKA-III, 40.000 feet irtifada görev yapabilecek, 0.7 Mach sürate ulaşabilecek ve 10 saat havada kalabilecek.

250’ye yakın mühendis ve teknisyenin üzerinde çalıştığı projede, yapay zekâ destekli modelleme, simülasyon ve uçuş kontrol teknolojileri kullanıldı.

ANKA ve AKSUNGUR ile kazanılan mühendislik bilgi birikimi ve 250.000 saatlik uçuş tecrübesinin üzerine inşa edilen ANKA-III İnsansız Savaş Uçağı, yer sistemleri ortaklığı sayesinde, operasyon sahasının ihtiyaçlarını tamamlamak üzere Türk Havacılık Uzay Sanayii insansız hava araçları ailesinin önemli bir parçası olacak.

ANKA III’ün iniş takımlarının havada başarıyla kapatmasıyla ilgili TUSAŞ’tan şu açıklama yapıldı:

“Elde sensin, dilde sen; gönüldesin, baştasın!

28 Aralık 2023 tarihinde ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştiren #ANKA III, iniş takımlarını havada kapatarak önemli bir aşamayı daha geride bıraktı.

Bu gurur verici adım, ANKA III'ün üstün performansını bir kez daha kanıtladı ve ülkemizin savunma gücüne güç katacak yeni teknolojilere bir adım daha yaklaştırdı.

ANKA III, gelişmiş teknoloji ve yenilikçi tasarımıyla gökyüzünde yükselmeye hazırlanırken, Türkiye'nin savunma sanayisinde fark yaratacak.

Her geçen gün daha da güçlenen ANKA III, vatanımızın güvenliği için gün sayıyor.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air