MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ANKSİYETE BOZUKLUĞU NEDİR?
Havacılık Haberleri
16 Eylül 2024 Pazartesi 17:31

ANKSİYETE BOZUKLUĞU NEDİR?

Türk Hava Yolları uçağında kabin memurlarına ağır küfürler eden, polis tarafından kelepçelenerek uçaktan indirilen B.G. isimli yolcuya para cezası uygulandı. Anksiyete bozukluğu olduğu öğrenilen yolcu havalimanına gelen bir yakınına teslim edildi. Peki anksiyete bozukluğu nedir? Belirtileri nelerdir?

İstanbul-Londra seferini yapmaya hazırlanan Türk Hava Yolları uçağında yerinin değiştirilmesi üzerine kabin memurlarına ağır küfür ve hakaretlerde bulunan B.G. isimli yolcu, polis tarafından kelepçelenerek güçlükle uçaktan indirilmişti.

Polise de direnen ve "Benim 10 tane fabrikam var. Bana dokunamazsın" diyen B.G’ye Kabahatler Kanunu 37. Maddeden (Çevreye Rahatsızlık Vermek) idari para cezası uygulandı. Anksiyete bozukluğu olduğu öğrenilen yolcu havalimanına gelen bir yakınına teslim edildi.

Peki anksiyete bozukluğu nedir?

Anksiyete, gerçekte olmayan ancak gelecekteki olası tehditlere karşı kaygı ve korku hissedilen ruhsal bir bozukluktur. Sıkıntılı ve gergin ruh hali, dikkat ve hafıza sorunları, ölüm korkusu, kendine veya bulunduğu ortama yabancılaşma hissi, çarpıntı, mide ağrısı anksiyetenin belirtilerinden.

Anksiyetenin başlıca belirtileri şunlardır:

Gergin, huzursuz ve endişeli olma.

Kaygı ve korku hissine kapılma.

Çarpıntı

Ani terleme ve sıcak basması

El ve ayaklarda istemsiz titreme.

Odaklanmada sorun yaşama.

Halsiz ve hasta hissetme.

Karamsarlık içerisinde olma.

Anksiyetesi olan biri nasıl davranır?

Anksiyete, günlük hayatta zaman zaman hepimizin yaşadığı endişe ve kaygı duygularının ötesine geçen, kişinin normal yaşamını olumsuz etkileyebilen bir durumdur. Bu duygu, sürekli bir tedirginlik, huzursuzluk ve kontrol edilemeyen bir korku hissiyle kendini gösterir.

Anksiyete bozukluğu nasıl geçer?

Anksiyete büyük ölçüde davranışsal terapi, psikoterapi ve çeşitli ilaçlar yoluyla tedavi edilmektedir. Tedavide bu üç yöntem sıklıkla bir arada kullanılmaktadır. Ancak daha hafif vakalarda psikoterapi ve davranışsal terapi yeterli olabilir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air