MENÜ
İstanbul
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ARIANA  AFGAN UÇAĞI PİSTTEN ÇIKTI
Dünyadan
26 Mart 2026 Perşembe 01:12

ARIANA AFGAN UÇAĞI PİSTTEN ÇIKTI

Ariana Afgan Hava Yolları'na ait yolcu uçağı Kabil'de pistten çıktı.

Ariana Afghan Airlines'a ait bir Boeing 737-400 uçağının dün iniş sırasında pistten çıkması nedeniyle Kabil Uluslararası Havalimanı'ndaki operasyonlar önemli ölçüde aksadı.

Pistten uçak ciddi hasar alırken, yetkililer tüm yolcuların ve mürettebat üyelerinin güvenli bir şekilde tahliye edildiğini açıkladı.

Olay, uçak Kabil Havalimanı’nın ana pistine iniş yaparken meydana geldi. Pilotlar kontrolü kaybederken, oldukça eski olan uçak pistin yanındaki yumuşak zemine kaydı.

Acil durum protokollerine uygun olarak, mürettebat derhal tahliyeye başladı. Acil durum kaydırakları açıldı ve yolcular bunlardan kayarak uçağı tahliye etti. İtfaiye ve kurtarma ekipleri, bölgeyi güven altına alarak olası yangın tehlikesini önledi.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Haberair (@haberair)'in paylaştığı bir gönderi

Olay yerinden gelen görüntülerde Boeing 737-400'ün toprakta gövdesi üzerine yatmış halde olduğu görülüyor; bu da iniş takımlarının çökmüş olabileceğini veya iniş takımlarında önemli yapısal hasar meydana gelmiş olabileceğini gösteriyor. İç ve motor hasarının boyutu şu anda teknik ekipler tarafından değerlendiriliyor.

Kaza, Kabil Uluslararası Havalimanı'ndaki uçuşların geçici olarak askıya alınmasına neden oldu. Yer ekipleri pist üzerindeki uçak parçalarını temizledi. Gelen birçok uçuş diğer bölgesel merkezlere yönlendirildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Haber Air