MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
AROFLOT KIRIM YAPTIRIMLARINI DELİYOR MU
Dünyadan
12 Aralık 2019 Perşembe 12:35

AROFLOT KIRIM YAPTIRIMLARINI DELİYOR MU

Uluslararası yaptırımlara rağmen Rus hava yolu şirketi Aeroflot’un, işgal edilen Kırım’a düzenli uçuşlar düzenlemeye devam ettiği öğrenildi. Alman Lufthansa hava yolu şirketinin de işgal edilen Kırım’a yasa dışı seferlerin düzenlenmesine katkı sağladığı iddia edildi

Currenttime.tv haber ajansının hazırladığı habere göre, Aeroflot müşterilerine yiyecek sağlayan Aeromar şirketinin kurucuları arasında Alman Lufthansa şirketine bağlı olan bir şirketin bulunduğu tespit edildi. Gazetecilerin yaptığı araştırmaya göre, Aeromar şirketinin hisselerinin yüzde 51’i Aeroflot’a ait, hisselerinin yüzde 49’u ise iştiraki şirketler aracılığıyla Alman Deutsche Lufthansa AG şirketine ait. İşgal edilen Kırım’a uçak seferlerinin yasaklanmasına rağmen, Aeroflot şirketi yarımadaya günde 6 düzenli sefer düzenliyor.

Öte yandan, Aeromar şirketinin Akmescit (Simferopol) ofisi, Rusya Federasyonu devlet alımları resmi internet sitesinde de yer aldığı kaydedildi. Söz konusu açıklamada, “AB yaptırımları, işgal edilen Kırım topraklarında turizm ve ulaşım alanında faaliyet gösteren şirkete yatırımı yasaklıyor. Resmi olarak ihlal gerçeğini, bir AB ülkesinde yaptırım kontrolünden sorumlu kurumların başvurusu üzerine Avrupa Mahkemesi belirleyebilir.” ifadelerine yer verildi.

KIRIM’A UÇUŞLAR YASAKLANMIŞTI

2014 Nisan ayının başında Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü (EUROCONTROL) Kırım’a uçuşları yasakladığını duyurdu. ICAO, yayınladığı resmi bildirisinde, Akmescit Havaalanının havacılık yönetim hakkının Ukrayna’ya ait olduğunu belirtmiş ve Rusya tarafından Ukrayna’ya ait havacılık alanına müdahalenin devam etmesi durumunda Rusya’nın havacılığı ve havayolu şirketleri için çok ciddi sonuçların ortaya çıkacağını açıklamıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air