MENÜ
İstanbul 15°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ASELSAN’IN DRON AVCISI DRONU ‘GÖKALP’
Savunma
10 Ekim 2026 Cumartesi 12:50

ASELSAN’IN DRON AVCISI DRONU ‘GÖKALP’

ASELSAN tarafından geliştirilen GÖKALP İHA Önleme Sistemi, radar ve elektro-optik sistemlerle tehditleri tespit ediyor, avcı dronlarıyla düşman dronlarını havada otonom olarak etkisiz hale getiriyor.

ASELSAN GÖKALP, araca entegre yapısıyla tam mobilite ve maliyet etkin bir İHA önleme kalkanı sunuyor.

ASELSAN tarafından geliştirilen, GÖKALP İHA Önleme Sistemi’nin demo faaliyeti, ASELSAN Oğulbey Teknoloji Üssünde gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen faaliyet kapsamında hedef dron, AURA radarı tarafından tespit edilerek anlık veriler DRONEDEF sisteminin komuta kontrol yazılımı üzerinden GÖKALP E1 önleyici dronuna aktarıldı ve GÖKALP E1 hedef dronu doğrudan çarpma (hit-to-kill) yöntemiyle havada imha etti.

Farklı sistem bileşenlerinin entegre çalışma yeteneği ve önleme kabiliyeti, gerçekleştirilen bu başarılı faaliyet ile sahada da bir kez daha kanıtlandı.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

Haberair (@haberair)'in paylaştığı bir gönderi

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Haber Air