MENÜ
İstanbul 10°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU ?
Türkiye'den
13 Aralık 2021 Pazartesi 23:20

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU ?

Asgari ücrette uzun süren görüşmeler sonunda yolun sonu görüldü. Peki 2022 yılında asgari ücretin ne kadar olması bekleniyor ? Asgari ücrette son durum! 2022 Asgari Ücret ne kadar oldu ? İşte kulislerden sızan o rakam….

Yeni yıla sayılı günler kala asgari ücretle ilgili toplantılar da tüm hızıyla sürüyor. Dördüncü toplantının ardından tüm gözler 2022 yılında uygulanacak asgari ücretin belirlenmesine çevrildi. Peki yeni asgari ücretle ilgili hangi rakamlar telaffuz ediliyor? İşte 2022 yılı için belirlenecek asgari ücret ile ilgili son tahmin...

İktidara yakın gazeteciler kaynaklarından aldıkları duyumları köşelerinde dile getirmeye başladı. Bunlardan birisi de Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi. Selvi, bugünkü köşesinde asgari ücretin bugün açıklanmasının gerektiğini belirtti. Selvi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in “Toplumun beklentilerini karşılayan ciddi bir asgari ücret artışı yapacağız. Düşük gelirli asgari ücretle çalışanlar için bir bayram havası yaratacaktır” sözünü hatırlatarak, konuşulan rakamları ilk kez gündeme getirdi.

4 BİN 70 TL Mİ OLACAK?

Abdulkadir Selvi, "Asgari ücret rakamım tutacak mı?" başlığıyla yazdığı yazıda "Ankara'da bazı rakamlar konuşuluyor. Benim kulağıma 4 bin 70 TL gibi bir şey geldi. Dilerim daha çok olur ama ben duyduğumu söyleyeyim" dedi.

Selvi’nin 4 bin 70 TL tahmininden sonra çalışanlar hükümetin açıklayacağı 2022 yılı asgari ücretinin ne kadar olacağını merak etmeye devam ediyor.

YARIN SON TOPLANTI YAPILACAK

Asgari ücretin belirlenmesi için tarafların yarın son kez bir araya gelmesi bekleniyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında kural gereği dört kez toplanıyor.

Yapılan 3 toplantıda mutabakata varılamamıştı. 9 Aralık'ta yapılan üçüncü toplantı enflasyon rakamları nedeniyle kilitlenmişti. TİSK, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) enflasyon rakamlarının baz alınmasını istemiş, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) ise yaşanan enflasyonun yüzde 50'nin üzerinde olduğu gerekçesiyle buna itiraz etmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin rakamın bayram havası yaratacağını söylemişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air