MENÜ
İstanbul 21°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
AVRUPA HAVA SAHASINDAKİ SORUNLAR SÜRÜYOR
Havacılık Haberleri
2 Ağustos 2023 Çarşamba 12:54

AVRUPA HAVA SAHASINDAKİ SORUNLAR SÜRÜYOR

Avrupa ülkelerindeki hava sahası ve havalimanlarındaki problemler sürüyor. Avrupa’ya giden Türk uçakları bu nedenle geç dönerken, İstanbul Havalimanı, gecikmeleri azaltabilen 4 havalimanından birisi konumunda...

Avrupa hava sahasındaki problemler devam ediyor. Hava sahasında yaşanan sorunlar uçakların gecikmesine neden oluyor. Bu gecikmelerden Türkiye’den Avrupa ülkelerine sefer yapan başta THY olmak üzere havayolu şirketleri de etkileniyor.

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Ekşi, “Avrupa ülkelerindeki hava sahası ve hava limanlarındaki problemler maalesef devam ediyor. Avrupa ülkelerindeki zamanında kalkış değeri 2019'a göre 8,7 puan düşerek %53,2 olarak gerçekleşiyor. Avrupa’ya giden uçaklarımız bu yüzden geç geri dönüyor. THY, ana merkezi İstanbul Havalimanı, aşağıdaki grafikten görüleceği üzere Avrupa’daki havalimanları arasında zamanında kalkış oranında en iyiler arasında (6.sırada). Geç gelen uçakların tehirlerini azaltabilen 4 havalimanından biri. Sizlere daha iyi hizmet için gayret ediyoruz.” dedi.

Bilal Ekşi, Eurocontrol'ün Avrupa Hava Sahası'ndaki son durumu gösteren aşağıdaki tablolarını paylaştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air