Son dakika… Türk Hava Yolları’nın Airbus tarafından yayınlanan Operatör Uyarı Bildirimine istinaden filosundaki 8 adet A320 tipi uçağı yere indirme kararından hemen sonra bir açıklama da Ajet’ten geldi. Ajet, 7 Airbus A320 uçağının gerekli işlemler yapıldıktan sonra yeniden operasyonlarına devam edeceğini açıkladı.
AJet Basın Müşaviri Mehmet Yeşilkaya, konuya ilişkin şu paylaşımı yaptı:
“Avrupa merkezli uçak üreticisi Airbus, A320 uçakları için Operatör Uyarı Bildirimi yayınlamıştır.
Uçuş emniyetini her zaman en üst seviyede tutan AJet olarak filomuzda bulunan ve bu kapsamda değerlendirilen 7 uçağımız gerekli işlemler yapıldıktan sonra yeniden operasyonlarına devam edecektir.
Bu süreçte hem EASA ve ilgili havacılık otoritelerinin talimatlarını yakından takip ediyor hem de gerekli yazılım güncellemelerinin uygulanması için Airbus ile koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Bu durum operasyonel süreçlerimizi etkilememektedir. Uçuşlarımız güvenli bir şekilde devam etmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”