MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
BİRLEŞİK KRALLIK’LA İŞ BİRLİĞİ PROGRAMI
Havacılık Haberleri
12 Mart 2021 Cuma 14:15

BİRLEŞİK KRALLIK’LA İŞ BİRLİĞİ PROGRAMI

Türkiye ile Birleşik Krallık arasında havacılık güvenliği alanında 2021 Yılı İşbirliği Programı imzalandı

Türkiye ile Birleşik Krallık arasında havacılık güvenliği alanında, 2021 yılı İşbirliği Programı 11 Mart 2021 tarihinde, Sivil Havacılık Genel Müdürü Prof. Dr. Kemal YÜKSEK ile Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda Birleşik Krallığı Büyükelçisi Sir Dominick CHİLLCOTT KCMG tarafından imzalandı.

Toplantıda, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında da iki ülke arasında var olan iş birliği programlarının etkin bir şekilde yürütüldüğü belirtildi. Ancak 2020 yılında, içinde bulunduğumuz Covid-19 salgınının etkisiyle, iki ülke arasında ortak etkinlik, çalıştay ve yıllık denetimlerin iptal edilmesi zorunluluğunun doğduğu açıklandı. 2021 yılında söz konusu ortak faaliyetlerin gerekli tedbirler alınarak, daha etkin yürütülmesine yönelik 2021 yılı İşbirliği Programı imzalandı.

Bu kapsamda, iki ülke Sivil Havacılık Otoriteleri arasında iş birliği yapılacak konular; İngiltere ve Türkiye havaalanlarında ortak değerlendirmeler, güvenlik personeli ve süpervizörlere yönelik eğitimler, havacılık güvenliği alanında karşılıklı ziyaretler ve eğitimler olarak belirlendi. İmzalanan İşbirliği Programı; havacılık güvenliği programlarının paylaşımını, testler ve kalite kontrol konusunda ortaklaşa çalıştay düzenlenmesi ile iki ülkenin ortaklaşa uluslararası bir konferans organize etmelerini de içeriyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air