MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
BOEING 777X TESTLERİNİ DURDURDU
Havacılık Haberleri
21 Ağustos 2024 Çarşamba 15:15

BOEING 777X TESTLERİNİ DURDURDU

ABD’li uçak üreticisi Boeing, yapısal hasar keşfedilmesi nedeniyle 777X uçağının testlerini durdurdu.

Boeing, Pazartesi günü geniş gövdeli jetlerden birinde yapısal hasar tespit edilmesinin ardından 777X uçağının uçuş testlerini geçici olarak askıya aldığını duyurdu.

Rutin bakım sırasında tespit edilen sorun, şirketin test filosunda bulunan dört adet 777-9 uçağını yere indirmesine neden oldu.

Boeing’den yapılan açıklamaya göre, hasar, motor ile uçağın gövdesi arasında bulunan özel bir parçada meydana geldi.

Şirket, etkilenen parçayı değiştirmeye ve hasarın etkilerini değerlendirmeye odaklanmış durumda. Boeing, filoda kalan 777-9 uçakları için şu anda başka uçuş testi planlanmadığını belirtti.

BOEING TESTLERE YENİDEN BAŞLAMAYI PLANLIYOR

Boeing, gerekli onarım ve incelemelerin tamamlanmasının ardından uçuş testlerine yeniden başlayacağını vurguladı. Şirket, Federal Havacılık İdaresi (FAA) ve müşterileriyle iletişime geçerek toplam 481 adet 777X uçağı siparişi verdi.

Boeing’in açıklamasında, sorunun çözümü ve olası gecikmelerin en aza indirilmesi için titizlikle çalışıldığı belirtildi.

TESLİMATLARI 5 YIL GECİKTİ

Bu yere indirmenin 777X’in sertifikasyon ve teslimat programları üzerindeki anlık etkisi henüz belirsizliğini koruyor. Yaklaşık beş yıl geciken uçağın başlangıçta 2025’te teslim edilmesi planlanıyordu.

Boeing, FAA ile uçuş testlerine temmuz ayında başlamıştı ve bu, uçağın geliştirme sürecinde önemli bir adımdı.

Ortaya çıkan durum, Boeing’in yeni CEO’su Kelly Ortberg de dahil olmak üzere şirket yönetimini bir dizi zorlukla karşı karşıya bırakıyor. 777X sorunu, yılın başlarında bir kapı tıpasının patlamasıyla daha fazla endişeye yol açan bir güvenlik olayının hemen ardından geldi.

Boeing, 30 Haziran’da sona eren çeyrekte geçen yılın aynı dönemine kıyasla net zararının yaklaşık %90 arttığını bildirdi; bu artışın nedeni, ticari teslimat hacminin düşmesi ve savunma geliştirme programlarındaki kayıplardı. Boeing’in bu aksaklıkların üstesinden gelme ve uçaklarına olan güveni yeniden sağlama çabaları bu son gelişmeyle sınanıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air