MENÜ
İstanbul 16°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
CORENDON EUROPE UÇAĞI ACİL İNDİ
Havacılık Haberleri
13 Ekim 2026 Salı 16:54

CORENDON EUROPE UÇAĞI ACİL İNDİ

Nürnberg Havalimanı, uçuş sırasında yaşanan acil durum ve savaş uçağı eşliği sonrası kapatıldı. Yunanistan'ın Korfu adasından gelen Corendon Havayolları Avrupa’ya (Corendon Airlines Europe) ait XR456 sefer sayılı uçak, Alman Hava Kuvvetleri'ne bağlı Eurofighter jetleri tarafından karşılandı ve piste kadar refakat edildi.

Güney Almanya'daki Nürnberg Havalimanı'nda uçuş operasyonları, uçuş sırasında yaşanan ve doğrulanmamış bir acil durumun tetiklediği ciddi bir güvenlik alarmı nedeniyle geçici olarak durduruldu.

Havalimanının geçici olarak kapatılmasına sebep olan gelişme, yetkililerin havalimanına doğru ilerleyen ticari bir uçuşla ilgili şüpheli bir acil durum ihbarı almasıyla başladı.

Haberlere ve uçuş takip verilerine göre, Yunanistan'ın Korfu adasından gelen Corendon Havayolları Avrupa’ya (Corendon Airlines Europe) ait XR456 sefer sayılı uçak, Alman Hava Kuvvetleri'ne bağlı Eurofighter jetleri tarafından karşılandı ve piste kadar refakat edildi.

Boeing 737-8GP tipi uçak (kuyruk numarası 9H-CXD), yerel saatle 12.16 civarında güvenli bir şekilde iniş yaptı. Ancak, ilk tehdidin mahiyeti tam olarak netleşmediği için havalimanı yetkilileri ve yerel polis sıkı bir güvenlik protokolü uyguladı. Havalimanı güvenlik çemberine alındı, olay yerine özel müdahale ekipleri sevk edildi ve Nürnberg'e yapılması planlanan uçuşlar geçici olarak Münih, Frankfurt ve Stuttgart gibi alternatif merkezlere yönlendirildi.

Polis daha sonra uçakta ve çevresinde yapılan kontrollerde herhangi bir aktif tehlikeye veya şüpheli maddeye rastlanmadığını açıkladı.

Yerel polis, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Söz konusu uçak, Korfu'dan gelen ve planlandığı şekilde Nürnberg'e iniş yapan tarifeli bir seferdir. Olay yerinde yapılan incelemeler sonucunda herhangi bir tehlike bulunmadığı tespit edilmiştir. Olayın nedenine ilişkin soruşturma devam etmektedir." ifadelerini kullandı.

Bugün yaşanan kapatma kararı, Albrecht-Dürer Havalimanı'nda sabah saatlerinde zaten aksamış olan trafiği daha da zorlaştırdı. Günün erken saatlerinde, gece 02.00 ile 04.00 arasında, üç pilotun havaalanı yakınlarında izinsiz bir drone olduğundan şüphelenilen tanımlanamayan bir cisim gördüklerini bildirmesi üzerine uçuş trafiğinde kısa süreli kesintiler yaşanmıştı. Kapsamlı bir arama çalışması için sınır polisi, drone tespit ekipmanları ve bir polis helikopteri görevlendirilmiş, ancak herhangi bir drone izine rastlanmamıştı.

Yetkililer, sabah saatlerindeki tanımlanamayan cisim görüldüğü yönündeki ihbarlar ve daha sonra gerçekleşen acil iniş arasında henüz resmi bir bağlantı kurmadı; ancak her iki olaya ilişkin soruşturmalar devam ediyor. Güvenlik kontrollerinin tamamlanmasıyla birlikte havalimanındaki normal operasyonların kademeli olarak yeniden başlaması bekleniyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Haber Air