MENÜ
İstanbul 10°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
COVID-19 ABD’DEN Mİ SIZDI?
Dünyadan
5 Temmuz 2022 Salı 14:34

COVID-19 ABD’DEN Mİ SIZDI?

İlke kez Çin Vuhan kentinde ortaya çıkan ve 2 yıl boyunca tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 virüsüyle ilgili şok edici bir iddia ortaya atıldı. Virüs zannedildiğinin aksine Çin yerine ABD’den mi dünyaya yayıldı?

Corona virüsü salgınının kökenine ilişkin iki yıllık bir soruşturma yürüten ünlü ABD’li ekonomist Jeffrey Sachs, virüsün “ABD laboratuvar biyoteknolojisinin” sonucu olduğuna “oldukça ikna olduğunu” söyledi.

İngiliz Daily Mail gazetesinin haberine göre, geçen ay küresel bir konferansta dile getirdiği iddia için, Profesör Sachs, “Araştırılması gerektiğine dair yeterli kanıt var ve araştırılmıyor. Ne ABD’de ne de hiçbir yerde. Bence gerçek olduğu için ABD’li yetkililer, ‘halının altına’ çok fazla bakmak istemiyorlar” dedi.

ÇİN, VİRÜSÜN KÖKENLERİNİ ÖRTBAS ETMEKLE SUÇLANDI

Covid-19 virüsü ilk olarak, tehlikeli virüslerle çalışan Wuhan Viroloji Enstitüsü’nden (WIV) yaklaşık sekiz mil uzaklıktaki bir pazardan yayılmaya başladı. Sonrasında bilim insanlarının önemli veri tabanlarını sildiği ve pandeminin sıfır noktasından sadece kilometrelerce uzaktaki bir laboratuvara yönelik bağımsız soruşturmaları engellediği ortaya çıktı.

Time dergisinin dünyadaki en etkili 100 kişisinden biri olarak iki kez seçilen Profesör Sachs, daha önce yaptığı açıklamalarda pandeminin Çinli ve Amerikalı bilim insanları arasında yapılan deneylerin sonucu olduğuna inandığını söylemişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air