Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bolat, “Herkes bugün için canhıraş çalışıyor, yardım topluyor. Ama yarın daha önemli olacak. 10 milyon vatandaşımızın çoğunun ev ihtiyacı olacak. Biz, Bin konutluk bir THY mahallesini deprem bölgesinde inşa etmeyi düşünüyoruz. Bankalar, büyük holdingler, futbol takımları, gizli ya da açık milyarderler bizim bu teklifimizin aynısını yapmaya var mısınız? Yurtdışında yaşayan Türkler, STK’lar sizler var mısınız?” dedi.
Bolat “Aşağıda yazılanlar bana çok mantıklı geldi” diyerek Prof. Dr. Hüsrev Subaşı'nın paylaşımını alıntıladı.
Prof. Dr. Hüsrev Subaşı'nın paylaşımı şöyle:
“Kendisi iyi bir hekim olan, daha önce Gölcük depremi dahil bir çok yerde doğal afetlerde, uluslararası yardım kuruluşlarında gönüllü olarak yer alan, şu anda da memleketi Kahramanmaraş’a yardıma koşan, bu tür olaylarda becerisi yüksek, analitik düşünebilen dostumun, az önce telefonda bana ilettiklerini sizlerle paylaşmak isterim.
1- UMKE, AFAD ve diğer acil yardım ekipleri, kuruluşları görevlerini bilayıkın ve cansiperane yerine getirmektedirler. Aksini söyleyen yalan söylemektedir, nankördür, art niyetlidir.
2- Ayni yardımlar ihtiyaçtan fazla olarak gelmekte, gerek gıda, gerekse giysiler, malzemeler heba olmaya başlamaktadır. Bunlar milli servettir, bu travma geçtikten sonra bunlara çok ihtiyacımız olacaktır.
3- Şu anda canhıraş yardım için çırpınan, bu uğurda maddi imkanlarını bir şeyler alıp göndermek için harcayan arkadaşlar lütfen bu paraları hemen harcamasınlar, panik geçtikten sonra bu yardımlara çok ihtiyaç olacak o zaman kullanmak üzere muhafaza etsinler.
4- Tıbbi malzemeler de yeterli miktarda gelmiştir, indirmek için sıra beklemekte, uzun kuyruklar oluşmaktadır.
5- İlk yardım ve kurtarma operasyonları bittikten sonra yaralıların ve travma geçirenlerin tedavi ve rehabilitasyon süreçlerinde maddi destekler (makine, protez, alet ekipman alımı için) çok önemli olacaktır. Bu nedenle lütfen maddi imkanları bu ihtiyaçlar için de düşünelim.
7- Sağ kurtulup şehirlerde kalanların ya da göç edenlerin gittikleri yerlerde barınmaları, beslenmeleri için gerekli yardımları sağlamak üzere yalnızca kurumlara bağış yapmayıp ihtiyaç duyan bu kişilere doğrudan ulaşmak, ihtiyaçlarını gidermek de önemlidir.
8- Afet bölgelerinde hekimler, uzman ilk yardım ve kurtarma elemanları, vinç operatörleri vs. dışında kişilere, ya da iş makineleri ve teçhizat ile gelebilecekler dışında kimseye ihtiyaç yoktur. Diğer türlü gelenler çalışanlara yüktür.
9- Panik ve korku geçtikten sonra şu anda boşa gitme ihtimali olan özellikle ayni yardımlara ve bu ayni yardımlar için kullanılmış olan maddi imkanlara çok ihtiyaç olacaktır.
Münevver, merhametli necip milletimiz tarihin en büyük felaketlerinden olan bu felaketin yaralarını sarma konusunda hep birlikte yine bir destan yazmakta, bir ve beraber olmanın en büyük imtihanını vermektedir. Bu konuda büyük küçük yardımlarını esirgemeyen, hiçbir imkanı olmayıp yalnızca yüreğinden dua eden, iki damla göz yaşı döken herkesten Allah razı olsun.
Acı büyük, çile büyük, yük ağır…
Ve fakat sahipsiz değil. Herkes tek yürek…”