MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ BÖYLE KUTLANDI
Havacılık Haberleri
30 Nisan 2024 Salı 12:48

DÜNYA PİLOTLAR GÜNÜ BÖYLE KUTLANDI

26 Nisan Dünya Pilotlar Günü Balosu dün akşam İstanbul WOW Otel’de düzenlendi. Geceye eşleriyle katılan pilotlar, elektro keman sanatçısı Ales Wonderland, Seda Mete ve Cenk Eren’in şarkılarıyla eğlenip stres attı.

Gecede açılış konuşmasını yapan TALPA Başkanı Kaptan Pilot R. Okan Üreksoy, geçtiğimiz yıl yaşanan deprem felaketi nedeniyle gecenin düzenlenemediğini hatırlattı. Konuşmasında 26 Nisan’ın Dünya Pilotlar Günü olarak kabul görmesinde büyük emeği ve imzası olan TALPA’nın eski başkanlarından rahmetli Kaptan Pilot Gürcan Mantı’yı anarak teşekkür eden Üreksoy, pandemi sürecinde hayatlarını kaybeden pilotları da rahmet ve minnetle andı.

Azaltılmış mürettebatla operasyon konusuna da değinen TALPA Başkanı, ”Son 5-6 yıldır bazı uçak üreticilerinin yine bazı havayolu şirketleri tarafından desteklenen, kokpitten bir pilot azaltılarak operasyona devam edilmesi, bunun teknoloji ile desteklenmesi anlamında bir konsept var. Biz şu anda teknolojinin buna yeterli olmadığını düşünerek, pilotlar olarak şu amada buna karşı çıkıyoruz. 26 Nisan’da hep birlikte yüksek sesle, yüksek perdeden sesimizi duyuruyoruz.” dedi.

IFALPA KONFERANSI İSTANBUL’DA

TALPA Başkanı Üreksoy, bir müjdeyi de paylaştı. Üreksoy, “IFALPA (Uluslararası Havayolu Pilotları Dernekleri Federasyonu-The International Federation of Air Line Pilots Associations) Konferansı, her yıl mayıs ayında senede bir kez dünyanın çeşitli yerlerinde, pilotların mesleki konularının tartışıldığı, çözümler üzerinde çalışıldığı çok prestijli bir konferans. Bu konferansın 2026 yılında İstanbul’da TALPA’nın ev sahipliğinde icra edilmesi için ön çalışmalar yapıldı. Bu sene mayıs ayı başında Mexico City’deki IFALPA Konferansında bu resmi olarak açıklanacak. Büyük bir organizasyona 2026’da TALPA ev sahipliği yapacak. “şeklinde konuştu.

İşte 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü Balosu'ndan fotoğraflar ve video görüntüleri...

  Haberin Videosu