MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ELON MUSK'A CİNSEL TACİZ SUÇLAMASI
Dünyadan
20 Mayıs 2022 Cuma 10:41

ELON MUSK'A CİNSEL TACİZ SUÇLAMASI

Son dakika ! Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk'ın adı cinsel taciz suçlaması ile gündemde. İddialara göre Musk, 2018'de kendisine masaj yapan bir uçuş görevlisini taciz etti. SpaceX'in ise uçuş görevlisine sesini çıkarmaması veya şirkete dava açmaması için 250.000 dolar ödediği iddia edildi.

‘Elon Musk taciz etti’ iddiası ortalığı karıştırdı. Musk'ın bir uçuş görevlisini taciz ettiği iddia edilirken, söylenenler dünya gündemine oturdu.

AT ALMAYI TEKLİF ETTİ

Dünyanın en zengin adamı Elon Musk tarafından kurulan havacılık şirketi SpaceX, milyardere karşı cinsel taciz iddiasını çözmek için bir uçuş görevlisine 250 bin dolar (yaklaşık 4 milyon lira) ödedi. SpaceX'in kurumsal jet filosunda sözleşmeli olarak kabin ekibi üyesi olarak çalışan kadın, Musk'ı uyarılmış haldeki cinsel organını kendisine göstermekle, rızası olmadan bacağını ovmakla ve erotik masaj karşılığında ona bir at almayı teklif etmekle suçladı.

MASAJ SIRASINDA…

Business Insider'ın haberindeki iddialara göre, dünyanın en zengin insan olan Elon Musk, bir SpaceX uçuş görevlisini taciz etti. Insider tarafından yapılan röportajlar ve edinilen belgelerde göre, Musk'ın masaj sırasında vücudunun alt yarısını kaplayan çarşafı çıkardığı ve ona cinsel organını gösterdiği iddia edildi. Ayrıca, rizası olmadan çalışanın bacağını ovuşturduğu ve  "Daha fazlasını yapması" durumunda ise ata binen görevliye bir at almayı teklif ettiği öne sürüldü.

İddialara göre, Musk'ın teklifini reddettikten sonra uçuş görevlisinin çalışma vardiyaları azaltıldı ve ona cezalandırıldığı izlenimi verildi.

Business Insider, uçuş görevlisinin 2018 yılında SpaceX'in insan kaynakları departmanına şikayette bulunduğunu ifade etti. Bu şikayetin ise 250 bin dolarlık tazminat karşılığında çözüldüğü bildirildi. Buna göre, uçuş görevlisinin Elon Musk veya SpaceX hakkında dava açmaması veya bilgileri ifşa etmemesi için bir anlaşma imzalandı. Kaynak, böylece olayın 250 bin dolar karşılığında çözüldüğünü öne sürdü.

MUSK'TAN CEVAP

Musk ise gönderdiği bir e-postada, hikayeyi "politik olarak motive edilmiş hikaye. Bu hikaye bundan çok daha fazlası" ifadelerini kullandı.

O TWEET'LERİN AMACI BU MUYDU?

Musk, 18 Mart 2022'de "Bana yönelik siyasi saldırılar önümüzdeki aylarda çarpıcı biçimde artacak" ifadesini kullanarak bir tweet atmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise kirli oyunların kurbanı olacağı konusunda uyarıda bulunmuştu.

Insider'daki bir editör, Elon Musk'ın o tweet'leri, yorum almak için kendisine ulaşıldıktan kısa bir süre sonra paylaştığını öne sürdü. Böylece Musk'ın insanların suçlamalara inanmamasını sağlayarak, hikayenin önüne geçmeye çalışıyormuş gibi göründüğü iddia edildi.

SpaceX ve Tesla'daki çalışanlar daha önce Musk tarafından yönetilen her iki şirkette de cinsel taciz vakaları olduğunu iddia etmişlerdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air