MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ERİVAN-İSTANBUL UÇAK SEFERLERİ BAŞLADI
Havacılık Haberleri
3 Şubat 2022 Perşembe 09:44

ERİVAN-İSTANBUL UÇAK SEFERLERİ BAŞLADI

Türkiye ve Ermenistan arasında normalleşme adımları kapsamında Erivan- İstanbul uçak seferleri başladı. FlyOne Havayolları uçağı dün akşam saatlerinde İstanbul Havalimanına indi

FlyOne Havayolları’na ait uçak, Erivan Uluslararası Zvartnots Havalimanı’ndan kalkarak akşam saat 19.50 de İstanbul Havalimanı’na iniş yaptı. İlk seferle 64 yolcu İstanbul’a geldi. Yolcular havalimanında çiçeklerle karşılandı.

‘İNSANLARI BİRBİRİNE BAĞLIYORUZ’

Flyone Armenia Havayollarının İcra Kurulu Başkanı Aram Ananyan, uçaktan inişinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ananyan, “İki ülkenin sivil havacılık yönetimlerine teşekkür ediyorum. Şehirleri ve insanları tekrar birbirine bağlıyoruz. Aynı zamanda bu uçuşu İstanbul’daki Ermeni toplumunun anavatanı ile olan bağlantısı açısından da önemsiyoruz. Herkesi memnuniyetle ve sevgiyle Ermenistan’a davet ediyorum.” dedi. Ananyan açıklamanın sonunda Türkçe ‘Teşekkür ediyorum’ dedi.

NORMALLEŞME ADIMLARI

Azerbaycan ordusunun 2020'de Karabağ topraklarındaki işgale son vermesinin ardından Türkiye, Ermenistan'a ilişkilerin normalleşmesi çağrısında bulunmuştu. Türkiye'nin çağrısına Ermenistan'dan da olumlu karşılık gelmesi üzerine iki ülke ilişkilerinin normalleşmesini görüşmek amacıyla 2021'de karşılıklı özel temsilciler atanmıştı.

Eski Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Türkiye'nin özel temsilcisi olarak atanırken Ermenistan'ın özel temsilcisi Ulusal Meclis Başkanı Ruben Rubinyan olmuştu. İki özel temsilcinin 14 Ocak'ta Moskova'da gerçekleştirdiği ikili görüşmede Ermenistan ile Türkiye arasında 2020'de sona eren uçuşların yeniden başlamasına karar verilmişti.

HAFTADA ÜÇ SEFER YAPACAK

Fly One Havayolları pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere Haftada üç gün Erivan'dan İstanbul Havalimanı'na karşılıklı sefer gerçekleştirecek. Pegasus Hava Yolları da İstanbul-Erivan hattında haftada üç gün karşılıklı sefer düzenleyecek. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan pazartesi, perşembe ve cumartesi Erivan'a yapılacak olan uçuşlar; salı, cuma ve pazar olmak üzere Erivan Havalimanı'ndan Sabiha Gökçen Havalimanı'na gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air