MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
F-35’LER İÇİN 500 MİLYONLUK FÜZE ALACAK
Savunma
16 Kasım 2022 Çarşamba 13:09

F-35’LER İÇİN 500 MİLYONLUK FÜZE ALACAK

Norveç, F-35'leri için ABD'den 500 milyonluk füze alacak. Bu, ülke tarihindeki en büyük silah anlaşması anlamına geliyor

Norveç, F-35 savaş uçakları için füze satın almak üzere ABD ile 500 milyon dolar değerinde rekor düzeyde bir sözleşme imzaladı.

Norveç Savunma Bakanlığı, Norveç'in F-35 savaş uçakları için AMRAAM-D havadan havaya füzeler satın almak üzere ABD ile yaklaşık yaklaşık 500 milyon dolar değerinde rekor bir sözleşme imzaladığını duyurdu.

Savunma Bakanı Bjorn Arild Gram, yaptığı açıklamada "Bu hem Norveç'in savunma kabiliyeti hem de Norveç-ABD iş birliği açısından çok önemli bir anlaşma" ifadelerini kullandı. Bakan, "Norveç'in de artık bu tür gelişmiş füzelere erişimi olmasından ve F35'in potansiyelini ortaya çıkaracak ve savunma kabiliyetimizi güçlendirecek orta menzilli havadan havaya füzeler tedarik ediyor olmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz" dedi. Gram, bunun, günümüzün güvenlik politikaları açısından önemli olduğunu belirterek, füzelerin 2028 yılına kadar teslim edileceğini sözlerine ekledi.

Bununla birlikte AMRAAM-D'nin Norveç'e ait savaş uçaklarının önümüzdeki yıllarda kullanacağı 'birincil silah' olacağı ve bunun, 'ülke tarihindeki en büyük silah alımı' olduğu belirtildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air