MENÜ
İstanbul 15°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
FORMULA 1 GÖKYÜZÜNE TAŞINIYOR
Videolar
16 Nisan 2020 Perşembe 11:54

FORMULA 1 GÖKYÜZÜNE TAŞINIYOR

Bilim kurgu filmleri ve video oyunlarında görmeye alışık olduğumuz uçan otomobil yarışlarını yakında gerçek hayatta da izleyebileceğiz

UÇAN ELEKTRİKLİ OTOMOBİL YARIŞLARI YAKINDA BAŞLIYOR

Uçan elektrikli otomobiller için dünyada ilk kez spor yarışı organize edecek olan Airspeeder Series, yarışların 2020'de başlayacağını ve yakın zamanda bir Grand Prix şampiyonası düzenleyeceklerini açıkladı.

Organizatörlerden Matt Pearson, euronews Living'e verdiği demeçte, "Yarışların yanı sıra, sürdürülebilir taşımacılıkta başlayan devrimi de hızlandırmak istiyoruz" dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle getirilen kısıtlamalar kaldırıldığında, Speeders adlı uçan elektrikli araçların testlerine devan edilecek. Speerder'ler daha önce yapılan insansız testlerden başarıyla geçmişti. ABD Hava Kuvvetleri ve Martin Havacılık'tan gelen bir test pilot ekibi de Kaliforniya'daki Mojave Çölü'nde, şirketin MK3 adlı son prototipini deneyecek.

İlk prototipleri üreten Avustralyalı şirket Alauda, havacılık, otomobil sporları ve mühendislik alanlarının önde gelen isimlerini buluşturan teknik bir uzman ekip kuruyor. Örneğin, Rolls-Royce ve Babcock Aviation gibi şirketler bu projede yer alıyor.

Araçlar 40 metre yükseklikte saatte 200 km hıza ulaşabiliyor

5 ila 40 metre yükseklikte uçabilen Speeders'ler saatte 200 km hıza ulaşabiliyor. Araçların performansını yükseltmek için mühendisler çalışmaya devam ediyor. Ayrıca yüzde 100 elektrikli araçlar sayesinde sıfır emisyonlu bir gelecek hayali de güçleniyor. Tesis, Avustralya’daki Adelaide kentinde kuruldu. Seçilen bu bölge, etrafını saran çölün insanlı ve insansız uçuşları gerçekleştirmek için elverişli bir merkez haline geldi. Bu tesis, şirketin teknik üssü olarak mühendisler ve teknik uzmanlara ev sahipliği yapacak.(euronews)

  Haberin Videosu